Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

29 Mar. 2020 / 15:01

Numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 în lume este în continuă creştere

Aproximativ 700.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 au fost înregistrate până acum în lume, iar numărul deceselor este de circa 40 de mii. Statele Unite ale Americii au devenit cel mai mare focar global, iar numărul de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus a ajuns la aproape 124 de mii de persoane. Situaţia continuă să fie dramatică în Italia, unde peste 92 de mii de persoane au devenit victime ale infecţiei. Spania este pe locul patru după numărul de cazuri de infectare, înregistrând peste 73 de mii de pacienţi. Şi în România creşte numărul celor care îşi pierd viaţa din cauza coronaviruslui. În ţara vecină, bilanţul deceselor a ajuns la 37, informează Moldova 1.

Pentru a face faţă numărului ridicat de cazuri noi de infecţie cu noul tip de coronavirus, în statul Washington se construieşte un spital militar de teren. Acesta va avea o capacitate de 150 de paturi, inclusiv 50 de locuri pentru terapie intensivă. Aici vor fi antrenaţi medici, asistente medicale şi farmacişti.

„Este asemeni unui spital obişnuit, doar că este în corturi”, specifică Jason Hughes, comandant SUA.  

La Bergamo, unul dintre cele mai afectate oraşe din Italia, se construieşte cel mai mare spital de teren din ţară de către forţele de alpinism ale armatei italiene. În câteva zile, complexul va putea găzdui 230 de pacienţi. Premierul italian Giuseppe Conte îndeamnă Uniunea Europeană  să ofere un răspuns clar privind modalitatea de depăşire a crizei economice care a afectat ţările devastate de COVID 19.

„Ne aşteptăm ca toţi să realizeze că Europa trebuie să răspundă acestei provocări. Astăzi înregistrăm zece mii de victime, este un număr care ne afectează în mod deosebit, rănile comunităţii noastre se lărgesc. O rană pe care nu o putem uita niciodată”, a spus Giuseppe Conte.

Spania anunţă că întrerupe toate activităţile economice neesenţiale timp de cel puţin două săptămâni, după ce în ultimele 24 de ore a înregistrat un record de 844 de decese provocate de COVID 19. Potrivit informaţiilor, din cauza virusului, prinţesa Maria Teresa a Spaniei, membru al Familiei Regale Bourbon-Parma, a decedat  la vârsta de 86 de ani. Din cauza numărului mare de victime răpuse de epidemie, a fost suplinit efectivul armatei pentru a transporta cadavrele după ce casele mortuare nu mai fac faţă. În acelaşi timp, un lot de  1 milion 200 de mii de măşti medicale au ajuns din China, care vor fi oferite medicilor, poliţiştilor şi şoferilor de transport public.

„Toţi angajaţii care nu sunt implicaţi în sarcini prioritare şi de urgenţă ar trebui să stea acasă pentru următoarele două săptămâni - la fel cum fac de obicei în weekend”, a fost îndemnul premierului Spaniei, Pedro Sanchez.

În China, însă, viaţa se pare că treptat revine la normal. Circulaţia transportului public din Wuhan, oraşul cel mai puternic lovit de COVID-19, a fost reluată parţial. Pasagerii trebuie să arate un certificat înainte de a se urca în transport, care să demostrează că nu stau la evidenţa medicilor.

„Metroul s-a redeschis astăzi, ceea ce înseamnă că viaţa de zi cu zi a locuitorilor se va întoarce la normal în curând. Sunt foarte bucuros”, afirmă Long Zhengxin, şef Staţia, Piaţa Hongshan.

Franţa a ajuns pe locul 6 în lume la numărul de cazuri de coronavirus. Guvernul francez a comandat peste un miliard de măşti sanitare pentru a face faţă pandemiei. Între timp, Germania a închis toate centrele sportive, culturale şi comerciale, cu excepţia magazinelor alimentare şi farmaciilor. Deşi numărul cazurilor arată că se află printre ţările cele mai afectate de pandemie, autorităţile germane a început efectuarea testărilor extinse, fapt care ajută la depistarea cazurilor şi elucidarea focarelor. În acelaşi timp, România se pregăteşte pentru scenariul 4, care va fi instituit în cazul în care numărul de victime va depăşi cifra de 2000. Scenariul prevede închiderea graduală a graniţelor şi izolarea forţată la domiciliu inclusiv a persoanelor care nu sunt suspecte de infectare cu Covid-19. Şi Rusia aplică măsuri de prevenire a extinderii coronavirusului pe teritoriul ţării. Statul a intrat în carantină până în 5 aprilie, iar perioada ar putea fi prelungită dacă numărul de victime va creşte.

 

Comentarii