Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

11 Feb. 2020 / 12:32

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a depăşit o mie de persoane

Bilanţul epidemiei de coronavirus, izbucnită luna trecută în Wuhan, capitala provinciei chineze Hubei, a depăşit 1.000 de morţi şi 42.000 de infectaţi, în fiecare zi înregistrându-se un număr tot mai mare de decese, relatează Moldova 1.

 În timp ce chinezii lucrează la crearea unui vaccin, cercetătorii britanici estimează că până la sfârşitul lunii se vor înregistra circa 500 de mii de îmbolnăviri. În Marea Britanie sunt confirmate 8 cazuri de infectare cu coronavirus, iar o scoală a fost închisă pentru câteva zile după ce câţiva angajaţi reveniţi din China au prezentat semne de boala , creşte numărul îmbolnăvirilor şi în Franţa şi Spania  iar oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se arată îngrijoraţi.

„Răspândirea cazurilor de infecţii cu coronavirus între persoane care nu au fost în China ar putea fi "scânteia care devine un incendiu mai mare", dar pentru moment este doar o scânteie" şi avem un număr mic de cazuri”, a menşionat Tedros Adhanom Ghebreyesus, director OMS.

În acelaşi timp  situaţia pe vasul de lux  aflat în largul portului japonez Yokohama se complică,  au fost confirmate 66 de cazuri noi, iar  numărul total al persoanelor infectate au ajuns la 135. Printre aceştia  se află  doi moldoveni şi 17 români, iar până acum nici unul dintre ei nu prezintă simptomele infectării. Cu toţii sunt blocaţi în carantina de o saptamână.

Preşedintele Chinei a apărut  pentru prima data în public de la începutul epidemiei. Acesta purta purta o mască simplă şi mănuşi chirurgicale, el a vizitat un spital din Beijing şi a vorbit cu localnicii. Pe de altă parte, peste 2.000 de pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi.

Au apărut informaţii că virusul ucigaş ar fi ajuns şi în Coreea de Nord unde a făcut deja mai multe victime, dar regimul de la Phenian preferă să păstreze tăcerea asupra epidemiei. Victimele s-ar fi infectat după ce au traversat graniţa chineză, aşa cum o fac de obicei, pentru micul trafic comercial.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 18:48

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 18:00

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 17:15

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 15:02

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Vezi arhiva