Ştiri

Sursa imaginii: zf.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

02 Aug. 2020 / 12:50

Numărul persoanelor cu COVID-19 a depăşit pragul de 18 milioane la nivel global

Numărul persoanelor confirmate cu noul Coronavirus a depăşit pragul de 18 milioane la nivel global. Între timp, mii de germani au protestat la Berlin, cerând Guvernului să renunţe la măsurile de gestionare a pandemiei. Niciunul dintre cei care au participat la manifestaţie nu s-a preocupat să păstreze o minimă distanţă faţă de cei din jur ori să-şi acopere gura şi nasul, relatează Moldova 1.

Cei mai mulţi participanţi la miting cred că măsurile luate de autoritati impotriva răspândirii Coronavirusului contravin drepturilor lor constituţionale.

În Franţa, începând cu ziua de sâmbătă, călătorii care vin din 16 ţări afectate într-o proporţie mai mare de noul Coronavirus sunt testaţi la COVID-19 chiar în incinta aeroporturilor.

Între timp, China a înregistrat sâmbătă 49 de cazuri noi de Coronavirus, dintre care 33 trasmise intern.

Statele Unite au cele mai multe cazuri, iar poziţia secundă în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri, este ocupată de Brazilia, cu peste două milioane 700 de mii.

În Europa au fost peste 2,8 milioane de persoane infectate cu noul Coronavirus. Cele mai multe cazuri sunt în Rusia - peste 845.000, urmată de Spania - peste 335.000 şi Marea Britanie cu puţin peste 300.000.

Iar românii nu vor putea sta la terase şi în sălile de jocuri de noroc până la sosirea zorilor. Autorităţile au redus programul acestor localuri în şapte judeţe şi în Bucureşti, până la ora 23:00. Măsura se aplică de astăzi în Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi în capitala României, în scopul limitării răspândirii virusului pandemic. În plus, aproape jumătate dintre judeţele României au impus obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiile publice. Purtarea măştii e obligatorie la plajă şi pe faleză. În România, de aproape două săptămâni se înregistrează zilnic peste o mie de cazuri noi, iar bilanţul total a depăşit 52 de mii de îmbolnăviri şi 2 300 de decese.

Vecinii din est, ucrainenii, înregistrează în total peste 72 de mii de îmbolnăviri. Totodată, în ultimele 24 de ore, 16 persoane şi-au pierdut viaţa. De la începutul perioadei, 1 725 de persoane au pierdut lupta cu noul tip de Coronavirus.

Comentarii