Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

24 Mai 2020 / 14:15

Numărul persoanelor tratate de Coronavirus este în creştere în lume

Peste cinci milioane de cazuri pozitive de COVID-19 au fost înregistrate la nivel mondial de la declanşarea pandemiei, iar aproximativ 344 de mii de pacienţi au decedat. Totuşi, numărul persoanelor tratate este în creştere, depăşind pragul de două milioane. Cele mai afectate ţări rămân a fi Statele Unite ale Americii, Brazilia, Rusia şi Spania. Totodată, mai multe ţări unde numărul de infectări scade continuă să relaxeze măsurile restrictive, relatează Moldova 1.

În continentul european, Rusia rămâne a fi cea mai afectată ţară, cu peste 335 de mii de contaminări şi 3 388 de morţi.

În mai multe ţări de pe continent se ridică treptat unele măsurile de carantină cu păstrarea unor reguli stricte de prevenire a răspândirii infecţiei. Persoanele care vor merge în Irlanda vor fi obligate prin lege să respecte regimul de carantină timp de 14 zile şi să informeze autorităţile despre locul de trai. Iar cei care vor dori să călătorească pe insula italiană Ventotene vor trebui să prezinte un paşaport de sănătate. Oamenii vor fi obligaţi să facă un test la COVID-19 înainte de a merge în regiune.

În ultimele săptămâni, în Serbia a scăzut numărul de cazuri noi de contaminare cu Coronavirus. Asftel, statul îşi redeschide frontierele pentru cetăţenii altor ţări, fără a impune testarea sau carantina. Oamenii vor fi doar informaţi la frontieră, prin intermediul unor pliante, despre riscurile epidemiei de Coronavirus.

Spania rămâne pe locul patru în lume după numărul de infectare de COVID-19, fiind înregistrate peste 282 de mii de cazuri.

Între timp, peste Prut, în România, încep să apară noi focare de infecţie cu Coronavirus în mai multe judeţe, la o săptămână după intrarea în vigoare a primelor măsuri de relaxare. Majoritatea focarelor se înregistrează în instituţiile medicale. Totodată, în ţara vecină au fost confirmate, până acum, peste  17.850 de infecţii cu Coronavirus, iar 1.179 de persoane au pierdut lupta cu boala.

Vecinii din est, ucrainenii, întregistrează aproape 21 de mii de cazuri noi de Coronavirus, iar peste 600 de persoane au fost răpuse de pandemie.

Comentarii