Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

08 Dec. 2019 / 12:58

O nouă zi de grevă generală în Franţa

O nouă zi de grevă generală are loc în Franţa. Continuă mişcarea organizată de principalele sindicate, în semn de protest faţă de proiectul guvernului de reformare a sistemului de pensii. Drept urmare, Franţa rămâne paralizată din cauza celei mai ample greve din ultimele două decenii. Transporturile sunt cele mai afectate, în special cele terestre, scrie digi24.ro.

Cel puţin 2000 de „veste galbene” au ieşit pe străzile din Paris, la protestul lor săptămânal care acum a coincis şi cu greva declanşată de sindicate. Demonstranţii nu au renunţat la nemulţumirile faţă de nivelul de trai de la care a pornit mişcarea, anul trecut.

Protestul a degenerat când miile de veste galbene au încercat să se alăture unui grup de sindicalişti.

Pe străzile din Paris a fost haos şi din cauza grevei transportatorilor.

Sute de oameni se înghesuie să urce într-unul dintre foarte puţinele autobuze care mai circulă în capitala Franţei din cauza grevei generale. Situaţia este la fel de dezastruoasă la metrou, unde se circulă pe doar cinci linii dintre cele 16 existente, iar pe calea ferată circulă doar un tren din zece. Inclusiv turiştii au de suferit.

Greva generală a fost declanşată din cauza intenţiei preşedintelui Emmanuel Macron de a unifica cele 42 de categorii ale sistemului de pensii în unul singur. Francezii se tem că veniturile lor pentru bătrâneţe vor scădea şi, în plus, vor fi nevoiţi să muncească până la o vârstă mai înaintată.

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenţionare pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză, în care menţionează despre perturbările în transporturile publice.

Comentarii