Ştiri

Sursa imaginii: mediafax.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

02 Iun. 2019 / 19:00

Papa Francisc şi-a încheiat vizita în România

În ultima zi a vizitei în România, Papa Francisc a rostit un discurs emoţionant pe Câmpia Libertăţii din Blaj în faţa a peste 100 de mii de oameni. a citit mesajul de beatificare a celor 7 episcopi români.relatează Mesager.

„Aceste ţinuturi cunosc bine ceea ce înseamnă suferinţa oamenilor atunci când greutatea ideologiei sau a regimului este mai puternică decât viaţa şi se pune deasupra a toate, ca normă a vieţii înseşi şi a credinţei persoanelor, când capacitatea de decizie, libertatea şi spaţiul pentru creativitate este redus şi de-a dreptul eliminat”, a declarat Papa Francisc.

Câmpia Libertăţii este locul unde a avut loc Marea Adunare Naţională din 1848. Aceasta şi-a primit numele după ce 40.000 de persoane au cerut unirea cu ţara. Tronul arhieresc pe care a stat Papa Francisc conţine bucăţi de lemn provenit din închisorile Sighet şi Gherla, unde s-a produs martiriul episcopilor. La liturghie a participat preşedintele României, Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen, dar şi membri ai familiei regale române. După ceremonia religioasă, Papa a zburat cu elicopterul la Aeroportul din Sibiu, unde a avut ceremonia de rămas bun.

Comentarii