Ştiri

Sursa imaginii: ik.com

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

22 Mai 2020 / 13:55

Planeta a atins pragul de cinci milioane de cazuri confirmate de Coronavirus

Planeta a atins pragul de cinci milioane de cazuri confirmate de Coronavirus, după ce rata de infectare a crescut în America Latină, iar situaţia a început să se amelioreze în Europa şi în Statele Unite. Virusul nu stă pe loc şi continuă să se răspândească. Preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a fost spitalizat la Moscova, fiind suspectat de infecţie cu Coronavirus, relatează Moldova 1.

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a fost transportat cu avionul la un spital din Moscova, la cererea medicului său. Nu sunt informaţii despre starea actuală a acestuia. Liderul cecen a cerut recent să fie concediaţi toţi medicii care s-au plâns de lipsa echipamentelor de protecţie şi pe care îi consideră provocatori.

„Provocatorii trebuie să fie concediaţi. Avem de toate: material, costume, măşti, oxigen, medicamente. Avem cel puţin 30.000-40.000 de combinezoane de protecţie, cumpărăm milioane de măşti”, a declarat Ramzan Kadîrov.

El a proclamat în mod public că cei care nu se izolează ar trebui să fie „ucişi” şi i-a comparat pe cecenii care-i contaminează pe alţii cu nişte „terorişti”.

În Rusia au fost depistate până acum peste 320 de mii de cazuri de COVID-19, fiind pe locul doi în lume. Bilanţul deceselor a ajuns la 3200, dar sunt multe voci care spun că în realitate este mai mare.

Potrivit unui studiu independent, în Rusia mor de 16 ori mai mulţi medici decât în alte ţări cu un număr similar de cazuri. Cel puţin 186 de persoane ce lucrează în sistemul medical au murit în urma infecţiei. Şi Germania înregistrează o creştere a cazurilor de infectare. Bilanţul deceselor a crescut uşor şi în Marea Britanie, ajungându-se la peste 36 de mii de morţi. Autorităţile de la Londra intenţionează din 1 iunie să treacă la faza a doua de relaxare a măsurilor.

„Vom redeschide şcolile şi comerţul cu amănuntul. De asemenea, vom continua testările la anticorpi Covid-19. Dacă vom avea rezultate bune, vom trece şi la cea de-a treia fază”, a declarat ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock.

Franţa, a înregistrat cel mai mic bilanţ de decese de la începutul pandemiei. Deşi Guvernul a relaxat restricţiile stricte, cetăţenii nu pot călători la o distanţă mai mare de 100 de kilometri de locuinţă decât dacă au un motiv întemeiat.

Şi în Spania a scăzut rata de mortalitate, pe fundalul extinderii măsurilor restrictive până pe 6 iunie. De astăzi, frontierele Serbiei sunt deschise pentru toţi străinii, fără testare sau carantină. Şi Bulgaria îşi deschide graniţele pentru cetăţenii din Uniunea Europeană şi ţările din spaţiul Schengen.

Peste ocean, unde peste 96 de mii de oameni au murit, iar mai multe de 1 milion 600 de mii de oameni sunt infectaţi, preşedintele Donald Trump a anunţat că drapelele de pe toate clădirile federale vor fi coborâte în bernă, timp de trei zile, de vineri până duminică, pentru a onora memoria victimelor pandemiei. Brazilia este ţara care a devenit un nou focar de Coronavirus. În ultimele 24 de ore a înregistrat cea mai mare creştere a deceselor - de aproape două mii, ridicând bilanţul la circa 18 mii. Virusul a ajuns inclusiv la triburile izolate din jungla amazoniană.

 

 

Comentarii