Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

09 Aug. 2020 / 22:15

Exit-Poll: Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko ar fi fost votat de 79,7 la sută din alegători

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a obţinut 79,7 la sută de voturi la alegerile prezidenţiale de duminică, conform unui exit-poll realizat la ieşirea din birourile electorale. Candidata opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, a obţinut 6% din voturi, informează Agerpres.

Dacă cea mai mare parte a birourilor de votare s-au închis la 20:00 (17:00 GMT), unele au fost autorizate să rămână deschise din cauza afluenţei alegătorilor.

„Sper că votul se va termina de asemenea fără probleme în aceste locuri”, a declarat la televiziunea publică preşedinta Comisiei electorale, Lidia Ermoşina.

Lukaşenko, în vârstă de 65 de ani, a tolerat puţin dizidenţa în cei 26 de ani la putere în fosta republică sovietică de aproximativ 9,5 milioane de locuitori din Europa de Est, situată între Rusia şi Polonia. El a candidat acum pentru al şaselea mandat prezidenţial.

Înainte de scrutin, Lukaşenko a lansat o campanie represivă împotriva protestatarilor opoziţiei pe care i-a acuzat de uneltire cu forţe străine pentru a-l răsturna de la putere.

Comentarii