Ştiri

Sursa imaginii: unian.net

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Internaţional

17 Ian. 2020 / 09:31

Prim-ministrul Ucrainei Alexei Goncearuk demisionează

Prim-ministrul Ucrainei Alexei Goncearuk a transmis preşedintelui Volodimir Zelenski cererea de demise din funcţie. Despre aceasta Goncearuk a anunţat în dimineaţa zilei pe pagina sa de Facebook. Premierul demisionar a punctat acţiunile prioritare care vor urma în scurt timp, menţionând că cea mai mare provocare este eradicare corupţiei.

Alexei Goncearuk a menţionat că a venit în funcţie pentru a realiza programul preşedintelui ţării.

„Am venit în funcţie pentru a îndeplini programul preşedintelui ţării. El (preşedintele n.r.) reprezintă pentru mine un model de deschidere şi corectitudine. Însă, pentru a exclude orice suspiciuni faţă de respectul şi încrederea noastră faţă de preşedinte, eu am scris cerere de demisie şi am transmis-o preşedintelui cu dreptul de a fi introdusă în Parlament”, a scris Alexei Goncearuk.

Premierul a mai scris că Guvernul a elaborat un bază serioasă pentru dezvoltarea ţării în anul 2020 şi a enumerat direcţiile principale. Una din marile provocări, potrivit lui Alexei Goncearuk este eradicarea corupţiei, schemele criminale construite de-a lungul anilor fiind dificil de lichidat în doar câteva luni.

Premierul s-a referit şi la filmuleţe distribuite pe Internet şi reţele sociale, montate din fragmente de la şedinţa Guvernului.

”Conţinutul acestora în mod artificial creează impresia precum că eu şi echipa mea nu îl respectăm pe preşedinte – liderul nostru politic. Acest lucru este în interesul mai multor grupuri care îşi doresc să obţină acces la finanţare. Dar, nu este adevărat”, a mia precizat Goncearuk.

Potrivit unian.net, în seara zilei de 15 ianuarie în reţelele sociale au fost distribuite înregistrări audio care ar fi de la reuniunile cu participarea prim-ministrului Alexei Goncearuk, a ministrului finanţelor Oxana Makarova, a prim-adjunctului preşedintelui Băncii Naţionale Iulia Kovaliv şi altor oficiali. Ei discutau chestiunile de ordin economic înaintea unei întrevederi cu preşedintele Volodimir Zelenski.

În înregistrări, o persoană cu voce asemănătoare lui Goncearuk se numeşte pe sine „profan deplin” în economie. Dup aceasta, în reţelele de socializare a fost distribuită informaţia precum că Goncearuk a scris cerere de demisie.

 

Comentarii