Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

13 Feb. 2020 / 14:15

Primul român infectat cu coronavirus. A fost transferat la un spital din Japonia

Un român de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia are coronavirus, a anunţat Ministerul român de Externe, transmite Digi24.

„Nu cred că e o situaţie specială, e vorba de o procedură care se aplică în situaţii de acest fel. E bine că autorităţile japoneze au capacitatea de a prelua şi de a trata astfel de cazuri”, a declarat Alexandru Rafila, de la Societatea Română de Coronavirus.

Este vorba despre un cetăţean român aflat pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetăţean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunţă MAE.

Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii.

„Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetăţeanul român şi a efectuat în regim de urgenţă demersuri pentru obţinerea de informaţii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităţilor nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menţine legătura şi cu ceilalţi cetăţeni români aflaţi pe vasul Diamond Princess”, potrivit MAE.

Pe vas s-au aflat 17 cetăţeni români (15 membri ai echipajului şi 2 pasageri).

Potrivit ultimelor informaţii pe vas sunt peste 200 de cazuri de îmbolnăvire.

 

 

Comentarii