Ştiri

Sursa imaginii: crimerussia.ru

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

20 Ian. 2020 / 15:29

Procurorul general al Rusiei şi-a dat demisia. Putin a anunţat noua candidatură

Yuri Chaika părăseşte postul de procuror general al Federaţiei Ruse. Pentru aceasta funcţie, Putin a propus candidatura şefului adjunct a Comisiei de anchetă Krasnov.

Yuri Chaika părăseşte postul de procuror general „în legătură cu transferul la un alt loc de muncă”, scrie site-ului Kremlinului. Preşedintele Vladimir Putin a propus sa fie numit în această funcţie Igor Krasnov, şeful adjunct a Comisiei de anchetă, scrie novayagazeta.ru.

Potrivit sursei, Consiliul Federaţiei va examina eliberarea lui Chaika din funcţia de procuror general şi numirea lui Krasnov pe 22 ianuarie.

Yuri Chaika a condus Parchetul General din 2006. Înainte de aceasta, timp de aproximativ de şapte ani el a condus Ministerul Justiţiei.

Igor Krasnov a devenit vicepreşedinte a Comisiei de ancheta, în fruntea căreia era Alexander Bastrykin, în 2016. A investigat uciderea avocatului Stanislav Markelov şi a jurnalistei „Novaya Gazeta”, Anastasia Baburova, tentativă de omor a lui Anatoly Chubais şi a fost responsabil de investigaţia cazului Organizaţiei radicale de luptă a naţionaliştilor ruşi (BORN). De asemenea, Krasnov a fost în fruntea echipei de anchetă în cazul uciderii lui Boris Nemţov.

Comentarii