Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.net

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Internaţional

08 Feb. 2019 / 13:29

Protest la Bucureşti

Protest la Bucureşti. Sute de Sindicaliştii , ofiţeri şi agenţi de poliţie şi penitenciare, alături de rezervişti militari au protestat ieri în faţa sediului Ministerului Administraţiei şi Internelor şi la sediul Ministerului Justiţiei. Manifestanţii sunt împotriva inechităţilor salariale şi a discriminării pensionarilor militari. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat proteste şi pentru astăzi la Parlament, relatează Moldova 1.

Demonstranţii solicită, de asemenea, condiţii de muncă mai bune şi o lege salarială echilibrată. Reprezentanţii Sindicatelor spun că, dacă guvernul român nu le dă un răspuns pozitiv, ei vor continua să demonstreze în mod constant.

„Ei ne dau 25%, dar se adaugă la salariul pe care l-am avut în 2009. Vreau să mănânc acum, nu vă bateţi pe cei buni care vor să lucreze”, „Este o luptă imensă, care trebuie menţinută la standarde ridicate şi constantă. De data aceasta, noi susţinem două lucruri foarte clare: să se aplice legislaţia familială şi salarizată din anexele 6 şi aici vorbesc despre ofiţeri de poliţie, jandarmi, pompieri. De asemenea dorim să reluăm această Ordonanţă, militari şi ofiţeri de poliţie cu 35%”, au declarat protestatarii.

Sindicaliştii mai susţin că, printr-o scamatorie legislativă, pensiile militare au fost reduse cu peste 30%.

 

 

Comentarii