Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

23 Oct. 2020 / 13:50

Rând pe rând, marile oraşe ale Europei intră în carantină parţială

Al doilea val al pandemiei face ravagii în Europa. Cehia, Germania, Spania, Marea Britanie, Franţa şi Italia înregistrează recorduri privind numărul de îmbolnăviri cu COVID-19, iar din acest motiv rând pe rând marile oraşe intră în carantină parţială, relatează Mesager.

După ce a înregistrat peste 41.000 de cazuri într-o zi, Franţa extinde interdicţia de circulaţie nocturnă. Începând de mâine noapte, 46 de milioane de locuitori nu mai au voie să iasă din casă între orele 9 seara şi 6 dimineaţa fără un motiv bine întemeiat. Restricţia se va aplica timp de o lună şi jumătate.

„Situaţia este gravă. Săptămânile care vin vor fi grele şi serviciile noastre sanitare vor fi puse la grea încercare”, a declarat Jean Castex, premierul Franţei.

Şi Grecia anunţă resticţii pe timp de noapte. În plus, masca de protecţie devine obligatorie în întreaga ţară şi trebuie purtată inclusiv în spaţiile deschise.

„Circulaţia va fi interzisă de la ora 00:30 până la 05:00 dimineaţa. Excepţie fac, desigur, cei care lucrează noaptea şi situaţiile de urgenţă”, a menţionat Kyriakos Mitsotakis, prim-ministrul Greciei.

Şi Bulgaria a decis ca masca de protecţie să devină obligatorie în pieţe, în gări şi în staţiile de metrou, pe străzile aglomerate şi la cozi.

În Cehia, armata lucrează contra cronometru la ridicarea unui spital de campanie.

„Este absolut raţional să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu. Aici vor fi in jur de 500 de paturi”, a spus Jan Kvacek, directorul spitalului Na Bulovce.

La rândul lor, spitalele din Olanda sunt supuse unei presiuni tot mai mari din cauza numărului de bolnavi în creştere, aşa că autorităţile au anunţat că vor începe să trimită pacienţi în Germania.

Irlanda impune amenzi uriaşe pentru cei care nu vor respecta măsurile.

În România, pacienţii asimptomatici şi cei cu forme uşoare de COVID-19 vor fi trataţi acasă, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptate de Guvern.

Experţii ucraineni lucrează la un vaccin mai bine de şase luni, iar preşedintele Vladimir Zelenski a anunţat că este gata să şi-l administreze după ce serul va trece toate testările clinice.

Comentarii