Ştiri

Sursa imaginii: radioklass.eu

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

10 Apr. 2019 / 13:29

Rezultatele alegerilor din Israel după numărarea a 95% din voturi

Rezultatele alegerilor din Israel după numărarea a 95% din voturi arată că Partidul Likud al premierului Benjamin Netanyahu şi coaliţia de centru-stânga Albastru-Alb a lui Benny Gantz sunt la egalitate. Fiecare partid a obţinut câte 35 de locuri în Knesset, Legislativul israelian. Ambii lideri au anunţat că se consideră victorioşi, însă niciuna dintre cele două formaţiuni nu are majoritatea în Parlament, relatează Moldova 1.

Cele două partide favorite în alegerile parlamentare au sărbătorit alături de susţinătorii lor şi le-au mulţumit pentru încredere.

„Le mulţumesc cetăţenilor Israelului pentru încredere şi că m-au votat pentru a cincea oară, cu un scor şi mai mare. Voi începe să formez un Guvern de dreapta cu partenerii noştri naturali cât mai curând posibil”, a declarat Benjamin Netanyahu.

„E minunat, vom reconstrui Israelul, cu ajutorul lui Dumnezeu. Domnul ne-a auzit, oamenii ne-au auzit, oamenii vor o schimbare, iar noi vom aduce această schimbare, ne vom ocupa de asta de dimineaţă până seara, vă promit”, a menţionat Benny Gantz.

Ambele tabere au anunţat că le vor cere aliaţilor lor să-i ajute să formeze o coaliţie de guvernare. Premierul Benjamin Netanyahu încearcă să obţină al cincilea mandat, deşi este vizat de acuzaţii de corupţie. Dacă va reuşi atunci va deveni cel mai longeviv premier din istoria ţării.

Israelienii au mers la vot într-un număr neaşteptat de mare. Rata de participare s-a apropiat de 60 la sută. În cursa electorală s-au înscris 40 de partide.

Comentarii