Ştiri

Sursa imaginii: digi24

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

09 Apr. 2020 / 11:08

România: Bilanţul deceselor din cauza COVID-19 ajunge la 227

Încă şapte persoane infectate cu noul coronavirus au murit, numărul celor decedaţi din această cauză ajungând la 227, informează, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit informaţiilor oficiale pe teritoriul României, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate şi externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 25.556 de persoane. Alte 89.976 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 47.207 de teste.

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 1.869 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 60 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Totodată, în România, o parte din bugetari vor intra în şomaj tehnic, câte 15 zile pe lună, urmând să revină la muncă după două săptămâni pentru a-i înlocui pe ceilalţi,  perioadă în care vor fi plătiţi cu 75% din salariul brut de încadrare.  Excepţie vor face angajaţi precum cei din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Sănătate şi asistenţă socială, a anunţat premierul Ludovic Orban.  Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a îndemnat concetăţenii să stea acasă de Paşte şi să respecte regulile de carantină impuse de autorităţi din cauza epidemiei de coronavirus.

Comentarii