Ştiri

Sursa imaginii: playtech.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

03 Aug. 2020 / 14:00

Rusia pretinde că pregăteşte vaccinarea în masă a populaţiei

Numărul cazurilor de COVID-19 la nivel mondial a trecut de 18 milioane. Cele mai afectate rămân a fi Statele Unite ale Americii (SUA), care au înregistrat aproape 50 de mii de îmbolnăviri noi, iar numărul total al contaminărilor este de peste patru milioane. Între timp, Rusia pretinde că pregăteşte vaccinarea în masă a populaţiei, relatează Moldova 1.

Autorităţile ruse îşi propun să înceapă din toamnă vaccinarea oamenilor împotriva COVID-19. Primii vor fi angajaţii din sistemul medical, după care profesorii şi oamenii din grupurile de risc.

Între timp, în Germania continuă protestele împotriva măsurilor impuse de autorităţi pentru a opri răspândirea noului Coronavirus, iar în urma manifestaţiilor, 18 poliţişti au fost răniţi. Poliţia din Berlin a anunţat că la protest au participat 20 de mii de oameni.

În Franţa a fost înteţit controlul sanitar pentru călătorii din 16 ţări, unde se menţine nivelul înalt de îmbolnăvire. Printre acestea se numără: SUA, Africa, Algeria, Brazilia, India, Turcia, Peru, Serbia, Madagascar. Pasagerii trebuie să prezinte  testul negativ la virus, efectuat în ultimele 72 de ore.

Pandemia de Coronavirus ruinează industria turismului din Spania. Ibiza, una din cele mai vizitate locaţii turistice, este mult mai liniştită în acest an, iar mii de camere de hotel şi apartamente sunt nefolosite. Cele mai faimoase cluburi de noapte sunt închise, iar pentru mai multe afaceri acest sezon este pierdut.

În oraşul Australian Melbourne a fost declarată stare de dezastru pe lângă starea de ugenţă care era deja instalată. Măsura oferă poliţiei şi altor autorităţi puteri suplimentare, precum şi o serie de noi restricţii, inclusiv suspendarea activităţii Parlamentului local. A fost interzis traficul pe timp de noapte într orele 20:00 şi 05:00 dimineaţa, iar oamenii nu pot merge mai departe de cinci kilometri de casă pentru cumpărături şi pentru a face sport.

Comentarii