Ştiri

Sursa imaginii: wlu.ca

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Internaţional

31 Iul. 2020 / 18:51

Situaţia în lume privind COVID-19

Numărul cazurilor de infectare cu noul tip de Coronavirus este în continuă creştere în întreaga lume. Până acum au fost confirmate peste 17 milioane 500 de mii de cazuri. Cele mai afectate rămân a fi Statele Unite al Americii, cu circa patru milioane 600 de mii de infectări şi peste 155 de mii de decese. Între timp, mai multe ţări din Europa întăresc restricţiile pentru combaterea răspândirii pandemiei, informează Mesager.

Comunitatea din Madrid înăspreşte măsurile de protecţie împotriva Coronavirusului. În regiune devine obligatorie purtarea măştilor în orice spaţiu public şi limitarea la maximum zece persoane în cazul reuniunilor. Cele mai afectate regiuni din Spania sunt Aragon, Madrid şi Catalonia, unde transmiterea are loc la nivel comunitar. Până acum, în Spania au fost confirmate peste 332 de mii de contaminări, dintre care peste 2700 doar în ultimile 24 de ore.

„Continuă transmiterea comunitară, care în unele locuri depăşeşte aşteptările. Detectăm mult mai multe cazuri, dar cu un risc mai mic de a prezenta complicaţii. Deocamdată nu există o presiune asupra sistemului sanitar, întrucât 60% dintre noile persoane testate pozitiv sunt asimptomatice şi în general sunt tineri”, a declarat directorul Centrului de Alertă şi Situaţii de Urgenţă din Spania, Fernando Simion.

Şi în Cehia numărul contaminărilor se menţine la un nivel înalt, în ultimile 24 de ore fiind înregistrate 278 de cazuri noi de îmbolnăvire. Autorităţile au trecut la "carantinarea inteligentă", ceea ce presupune urmărirea contactelor celor infectaţi şi plasarea lor în autoizolare. Cehia a trecut pragul de 16 mii de persoane testate pozitiv la COVID-19.

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le recomandă tinerilor să respecte toate măsurile de precauţie, pentru a se proteja pe ei şi pe ceilalţi. Directorul OMS, Tedros Adhanom, a declarat în cadrul unui briefing că tinerii nu sunt invincibili şi sunt la fel de vulnerabili ca şi toţi ceilalţi.

„Tinerii la fel sunt în situaţie de risc. Una dintre provocări este să convingem tinerii că riscul este real. Datele arată că în unele ţări sunt tot mai multe cazuri de contaminare printre tineri, care nu mai respectă măsurile de precauţie. Noi am mai spus-o şi o repetăm: tinerii nu sunt invincibili, ei la fel pot fi afectaţi, pot deceda şi pot transmite altor persoane virusul”, a menţionat directorul OMS.

Mexicul a devenit a treia ţară din lume în ceea ce priveşte decesele cauzate de Coronavirus, atingând pragul de 46.000 de morţi, iar numărul celor infectaţi este de peste 400 de mii. Brazilia, care este a doua cea mai afectată ţară din lume după contaminări, a înregistrat în ultimile 24 de ore peste 58 de mii de cazuri, iar numărul total al celor infectaţi este de peste două milioane 600 de mii. Biroul administraţiei braziliene a anunţat că soţia preşedintelui, Michelle Bolsonaro, în vârstă de 38 de ani a fost infectată cu noul tip de Coronavirus la doar câteva zile după ce s-a vindecat soţul ei.
 

Comentarii