Ştiri

Sursa imaginii: leafwoodrock.com.au

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

11 Noi. 2019 / 13:30

Stare de urgenţă în Australia

Autorităţile din statele australiene Queensland şi New South Wales au decretat luni stare de urgenţă, întrucât zona de est a ţării este ameninţată de izbucnirea unui incendiu „catastrofal” de vegetaţie, notează digi24.ro.

Incendiile din nordul statului New South Wales şi Queensland din weekend au provocat moartea a trei persoane şi au distrus peste 150 de case.

Temperaturile din timpul weekendului au depăşit 34 de grade Celsius, fiind însoţite de vânt puternic şi uscat.

Autorităţile au actualizat previziunile pentru o regiune mai mare din zona Sydney. Aici, până marţi, există un risc de incendiu catastrofal. Este pentru prima dată când oraşul este vizat de acest nivel de alertă, de când au fost introduse noi clasificări ale riscului de incendiu, în 2009. Sunt ameninţate nu numai proprietăţile, dar şi vieţile oamenilor.

Cu o populaţie de peste 5 milioane de locuitori, Sydney este înconjurat de zone întinse de pădure, o mare parte dintre acestea fiind uscate.

De-a lungul coastei de est a ţării nu a plouat deloc în ultimele luni.

Autorităţile au avertizat localnicii din zonele considerate cu cel mai mare risc de incendiu că trebuie să se pregătească de evacuare.

Există 18 incendii care ard în NSW, dintre care două sunt considerate scăpate de sub control.

Incendiile sunt o ameninţare obişnuită, dar de multe ori mortală în verile calde şi uscate din Australia.

În 2009, cele mai grave incendii înregistrate în Australia au distrus mii de case din Victoria, înregistrându-se 173 de morţi şi 414 răniţi într-o zi denumită de mass-media „Black Saturday”.

Comentarii