Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

20 Mai 2020 / 12:11

SUA este ţara cea mai afectată de COVID-19 la nivel mondial

Relaxarea restricţiilor a adus o creştere uşoară a infectărilor în diferite ţări. Statele Unite rămân în capul listei la nivel mondial, atât la numărul de contaminări, cât şi la cel al deceselor. În Europa, Rusia a înregistrat cei mai mulţi bolnavi, peste 300 de mii. Marea Britanie raportează cele mai multe decese - circa 43 de mii. Brazilia devine a treia cea mai afectată ţară din lume de COVID-19, înregistrând peste 1000 de decese în 24 de ore, relatează Moldova 1.

În timp ce numărul deceselor continuă să crească în Marea Britanie, prinţul Charles a făcut un apel către populaţie să iasă pe câmp pentru a-i ajuta pe fermieri să strângă recoltele. Studenţii sunt printre cei încurajaţi să ajute la completarea golului lăsat de muncitorii imigranţi, care acum nu pot intra în Marea Britanie

„Dacă vrem să culegem fructe şi legume anul acesta, avem nevoie de ajutorul unei armate de oameni. Alimentele nu apar ca prin minune, totul începe cu fermierii şi cultivatorii noştri remarcabili. Ultimele săptămâni ne-au dovedit că  hrana este preţioasă şi apreciată şi nu vine de la sine”, a menţionat prinţul Charles.

În Franţa, abatoarele au devenit focare de infecţie. Sute de angajaţi au fost testaţi pozitiv. Totodată, Franţa a anunţat că  va permite accesul muncitorilor sezonieri din alte state UE dacă obţin un contract de muncă şi respectă măsurile sanitare.

 Şi în Germania şi Olanda, în câteva abatoare s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire. În acelaşi timp, sute de sezonieri români din Germania au protestat la Bonn. Oamenii sunt nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea.

Pe măsură ce Italia îşi revine după epidemia de COVID-19, şeful diplomaţiei italiene îi încurajează pe  turiştii din Germania şi alte ţări europene să revină în vacanţă în Italia în această vară, incepand cu 3 iunie.

Medicii care tratează bolnavii de COVID în Rusia se revoltă. În mai multe regiuni au fost organizate proteste. Cadrele medicale se plâng că nu au primit bonusurile promise de Vladimir Putin.

„660 de ruble, atât am primit. Copilul meu m-a întrebat dacă asta e o glumă”;

„Suntem în contact direct cu pacienţii de cel puţin două ori pe zi. Banii au fost alocaţi, iar noi vrem să îi primim”, spun oamenii.

Pe 15 mai, preşedintele rus a promis că medicii care tratează pacienţii cu COVID vor primi câte 1100 de dolari, personalul sanitar 680 de dolari, iar şoferii de pe ambulanţă câte 340 de dolari, bani în plus la salariu. Procuratura rusă a demarat anchete acolo unde nu s-au achitat banii promişi. Premierul Mihail Mishustin a dat 24 de ore guvernatorilor să acopere toate restanţele.

Cu peste 93 de mii de morţi şi 1,57 milioane de cazuri înregistrate în SUA, preşedintele american este de părere că plasarea Statelor Unite pe primul loc în lume ca număr de cazuri de Covid-19 este „o medalie de onoare", pentru că înseamnă că SUA a efectuat cele mai multe teste.

„Văd  numărul dintr-o anumită perspectivă, ca fiind un lucru bun. Văd asta ca o medalie de onoare. Este un omagiu adus testărilor şi muncii pe care mulţi profesionişti o fac", a declarat Donald Trump.

Statele Unite se află pe locul patru în lume la rata de testare făcuta la 1.000 de oameni, după Danemarca, Italia şi Noua Zeelandă.

Comentarii