Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

14 Noi. 2019 / 18:05

Sudul Italiei este afectat de inundaţii puternice

Inundaţiile puternice au afectat sudul Italiei. Zeci de case şi drumuri au fost distruse. Cea mai gravă situaţie este în Veneţia unde apa a pătruns în locuinţe, hoteluri, restaurante, biserici şi muzee. În acelaşi timp nordul Italiei se confruntă cu o furtună de zăpadă, relatează Mesager.

Autorităţile din Veneţia încearcă să stabilească valoarea pagubelor provocate de inundaţii, deşi încă nu au o cirfă exactă, se ştie doar că va fi una uriaşă.

„Este un dezastru, avem peste 5 miliarde de euro sub apă. În aceste momente Veneţia nu este în siguranţă” a declarat Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto.

Apa a pus stăpânire pe 90 la sută din suprafaţa oraşului, cu toate acestea în Veneţia continuă să ajungă numeroşi turişti.

„S-a întîmplat un lucru nefericit, dar ce putem face noi, ieşim în oraş şi admirăm arhitectura”,  „eu ştiu să înot la fel şi soţia şi fiul meu, dacă va fi nevoiţi vom face acest lucru. Situaţia este dificlă, dar viaţa merge înainte” spun turiştii.

Inundaţiile au făcut prăpăd şi în oraşul italian Matera care în acest an a fost numit capitala europeană a culturii. Torenţii de apă şi nămol au afectat casele şi străzile pavate.

În nordul Italiei ninge abundent. Vremea rea a provocat numeroase accidente şi a blocat drumuri. Peste 200 de salvatori au fost nevoiţi să intervină. Potrivit metetorologilor vremea rea se va menţine până la sfârşitul săptămînii.

Comentarii