Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 15:02

Ţările cele mai afectate de COVID-19

SUA, Brazilia şi India conduc topul îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus cu aproape cinci milioane de cazuri, urmate de Rusia. Şi cum în lume apar tot mai multe focare de infecţie, se recurge la reimpunerea de noi măsuri de protecţie, iar masca devine obligatorie inclusiv în spaţiile deschise. Pentru prima oară de la începutul pandemiei, preşedintele Donald Trump a purtat o mască de protecţie în public, relatează Moldova 1.

Liderul american a decis să-şi pună masca atunci când a mers la un spital militar de lângă Washington. Nu a fost orice mască, ci una personalizată, albastru închis, în ton cu costumul şi cu sigla prezidenţială brodată într-o parte. Donald Trump a spus că niciodată nu a fost împotriva măştilor, ci doar că trebuie purtate la momentul potrivit.

„Cred că atunci când eşti într-un spital, în special în această situaţie, unde discuţi cu o mulţime de militari şi oameni care în unele cazuri abia au părăsit masa de operaţie, cred că este un lucru bun să porţi mască”, a menţionat Donald Trump.

De la începutul pandemiei, Donald Trump a făcut  mai multe declaraţii împotriva purtării măştilor de protecţie pentru combaterea COVID.

SUA rămâne cea mai afectată ţară, pentru a cincea zi consecutiv numărul zilnic de noi infecţii a depăşit 60.000, însă numărul deceselor la milionul de locuitori este destul de redus faţă de alte ţări ale lumii.

În Spania, numărul focarelor de COVID-19 creşte îngrijorător de la o zi la alta. După Catalonia şi Baleare, obligativitatea de a purta masca s-a extins şi în Extremadura, iar unele comunităţi autonome au aplicat noi restricţii şi sancţiuni drastice.

„Dacă vom fi obligaţi să limităm deplasările o vom face, nu avem de ales”;
„Nici nu vreau să mă gîndesc la aceste noi măsuri,  Izolarea la domiciliu a fost groaznic”, spun spaniolii.

În Sudul ţării,  unele localităţi cer închiderea frontierei cu Portugalia.

„De la redeschiderea frontierei  din 1 iulie am remarcat o evoluţie negativă a pandemiei, de aceea solicităm închiderea graniţei până la instituirea unui protocol de acţiune transfrontalier ”, a menţionat Ramon Diaz Farias, primarul din Villanueva del Frenso.

Italia  este la un pas să prelungească starea de urgenţă şi după 31 iulie pentru a ţine virusul sub control, iar autorităţile din Lampedusa solicită instituirea stării de urgenţă în regiune cât mai rapid după ce în ultimele zile au sosit în jur de 800 de imigranţi.

„Sunt uimit că la faţa locului a venit să analizeze situaţia şeful regiunii Sicilia, eu însă  l-am invitat pe premierul Conte să vină să vadă ce se întîmplă în Lampedusa”, a afirmat Salvatore Martello, primarul oraşului Lampedusa.

De săptămâna viitoare în Croaţia, purtatul măştii va deveni obligatoriu în majoritatea spaţiilor publice închise, în contextul în care numărul de cazuri de Coronavirus continuă să crească.

Grecia a suspendat temporar formularele de călătorie pentru turişti, iar din 15 iulie toţi cetăţenii străini care intră în această ţară cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19.

Rusia înregistrează zilnic în jur de şapte mii de noi cazuri de coronavirus, urcând bilanţul infecţiilor la nivel naţional la  peste 700 de mii.

Comentarii