Ştiri

Sursa imaginii: pages.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

30 Iul. 2020 / 16:57

Tot mai multe ţări revin la restricţii pentru a combate pandemia

Numărul cazurilor de contaminare cu infecţia COVID-19 în întreaga lume a trecut pragul de 17 milioane. Cele mai afectate rămân a fi în continuare Statele Unite ale Americii, care au înregistrat peste 66 de mii de cazuri în ultimele 24 de ore, iar numărul total al îmbolnăvirilor este de peste 4, 5 milioane. Între timp, tot mai multe ţări din lume revin la introducerea restricţiilor pentru a combate pandemia de Coronavirus, relatează Mesager.

Ministrul Sănătăţii al Marii Britanii, Matt Hancock, a declarat că este îngrijorat de faptul că ar putea veni un al doilea val al epidemiei de Coronavirus, subliniind că Guvernul de la Londra nu va ezita să revină la măsurile de carantină, dacă va fi necesar, pentru a asigura securitatea sanitară în ţară. 

Guvernul din Italia a decis prelungirea până pe 15 octombrie a stării de urgenţă provocate de pandemie. Astfel, toate restricţiile rămân în vigoare. Până acum pe peninsula apenină au fost înregistrate peste 246 de mii de cazuri.

Între timp, ghetourile din oraşul indian Mumbai au devenit un adevărat focar de infecţie cu noul tip de Coronavirus.

În Hong-Kong după ce a fost reintrodusă restricţia de a închide restarantele şi a deservi doar la pachet, pe reţele de socializare au apărut mai multe poze în care oamenii mănâncă stând aşezaţi pe asfalt. În urma acestei acţiuni, autorităţile au redeschis restaurantele, însă pot primi clienţi doar în decursul zilei şi câte doi la masă. Seara, doar vânzarea preparatelor la pachet rămâne autorizată.

Pentru a noua zi consecutive, în România se înregistrează peste 1000 de cazuri de de Coronavirus. Astfel, până acum peste Prut au fost confirmate aproape 50 de mii de contaminări şi peste 2 300 de decese, iar peste 26 de mii de persoane au reuşit să învingă maladia. Preşedintele ţării, Klaus Iohannis, a declarat că în actualul context ţara are nevoie de unele măsuri foarte ferme şi a ţinut să menţioneze că toţi cei care nu vor respecta restricţiile vor fi sancţionaţi.

Iar în Ucraina a fost înregistrat un nou record, aproape 1 200 de cazuri în ultimile 24 de ore. Ministerul Sănăţii ucrainean explică acest fapt prin relaxarea restricţiilor legate de slujbele religioase şi aglomeraţia în transport Public. Până acum în ţara vecină au fost înregistrate aproape 69 de mii de contaminări şi peste 1600 de decese.

Comentarii