Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

26 Sep. 2020 / 08:00

Ucraina: Cel puţin 20 de morţi în urma prăbuşirii unui avion militar

Cel puţin 22 de persoane, printre care studenţi ai unei şcoli militare, şi-au pierdut viaţa şi alte două „au fost grav rănite" în urma prăbuşirii, vineri seara, a unui avion militar în apropiere de Harkov, în estul Ucrainei, conform unui nou bilanţ al ministerului de interne de la Kiev, informează AFP, citată de Agerpres.

„22 de morţi şi două persoane grav rănite", se arată în comunicatul oficial.

„Căutările pentru găsirea altor persoane continuă" a indicat viceministrul Anton Gheraşcenko.

Un total de 28 de persoane se găseau la bord, dintre care şapte membri ai echipajului şi 21 de studenţi.„Este un şoc. Pentru moment nu a fost posibil să stabilim cauzele acestei drame”, a precizat Anton Gheraşcenko.

Conform serviciului ucrainean de stat pentru situaţii de urgenţă, avionul implicat în accident este o aeronavă militară de tip Antonov An-26. Aparatul s-a prăbuşit la aterizare, în jurul orei locale 20:50 (17:50 GMT), la doi kilometri de aeroportul militar din Ciuhuiv,

Avionul a luat foc după impactul cu solul, iar incendiul a fost stins peste o oră.

Guvernatorul regiunii Harkov Alexei Kucera a postat un mesaj pe Telegram despre accident, afirmând că există supravieţuitori, potrivit dpa.

În context, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova, Oleg Ţulea a transmis un mesaj de compasiune omologului său ucrainean Dmytro Kuleba. Într-o postare pe pagina sa de twitter, şeful diplomaţiei moldovene a exprimat solidaritate cu poporul ucrainean şi a transmis cele mai profunde condoleanţe familiilor îndoliate.

Comentarii