Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

03 Dec. 2019 / 13:05

UE va lansa cel mai ambiţios program din lume privind combaterea schimbărilor climatice

Uniunea Europeană va lansa cel mai ambiţios program din lume privind combaterea schimbărilor climatice. Proiectul cunoscut ca Acordul Verde European va schimba în mod radical economia Blocului comunitar, informează Moldova 1.

Liderii UE se vor angaja ca în 2050 să reducă la zero emisiile de gaze cu efect de seră, să sporească investiţiile verzi,  să impoziteze importurile din ţări care nu corespund standardelor de mediu. Finanţarea va fi consistentă, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen la Conferinţa ONU privind schimbările climatice de la Madrid.

 „Dacă obiectivul nostru comun este să fim un continent neutru din punct de vedere climatic în 2050, trebuie să acţionăm acum. Este o tranziţie generaţională pe care trebuie să o realizăm”, a declarat Ursula von der Leyen.

„Ne aflăm la o răscruce şi trebuie să alegem între speranţa unei lumi mai bune acţionând radical sau capitularea”, susţine Antonio Guterres, secretarul general al ONU.

Pentru a îndeplinirea obiectivelor, Banca Europeană de Investiţii,  s-a angajat să mobilizeze 1 trilion de euro pe parcursul unui deceniu. Ţările semnatare ale Acordului de la Paris sunt ţinta unei presiuni fără precedent din partea oamenilor de ştiinţă, a tinerilor, care opteză pentru o planetă verde. China, Japonia, Australia sau Canada nu sunt reprezentate la cel mai înalt nivel. Marele absent este preşedintele Trump. SUA care tocmai şi-au confirmat retragerea din Acordul de la Paris, participă cu o delegaţie parlamentară condusă de Nancy Pelosi. La Conferinţă participă timp de 2 săptămîni reprezentanţi din 200 de ţări.

Comentarii