Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

10 Feb. 2020 / 18:36

Un film sud-coreean a făcut istorie la Gala premiilor Oscar

Un film sud-coreean a făcut istorie la cea de-a 92-a Gală a premiilor Oscar. Pelicula „Parazit” a câştigat atât la categoria cel mai bun film, cât şi la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, cel mai bun scenariu original iar regizorul Bong Joon-ho a luat OSCAR pentru regie, învingând nume mari din cinematografie, relatează Mesager.

„Parazit” a primit patru trofee şi este primul film într-o altă limbă decât engleza care câştigă premiul pentru Cel mai bun film.

Pelicula care a fost deja premiată cu Palme d'Or la Cannes, Globul de Aur şi BAFTA  este o comedie cu accente de thriller, despre inegalităţile sociale din Coreea de Sud. Membrii unei familii sărace - părinţii şi doi copii majori - folosesc o adevărată schemă de înşelătorii pentru a fi angajaţi, pe rând, de o familie bogată. Acesta este începutului unui  şir de întâmplări imprevizibile.

Premiul Oscar pentru „Cea mai bună actriţă” a fost câştigat de Renee Zellweger, pentru rolul din „Judy”, Joaquin Phoenix a primit premiul Oscar pentru „Cel mai bun actor”, pentru rolul din „Joker”, actorul ca de obicei a avut un discurs copleşitor despre resursele naturale.

„Mulţi dintre noi suntem vinovaţi de o viziune egocentristă asupra lumii, credem că suntem centrul Universului. Ne simţim îndreptăţiţi să inseminăm artificial o vacă şi să îi furăm puiul, chiar dacă strigătele sale de disperare sunt inconfundabile. Apoi îi luăm laptele care e destinat puiului şi îl punem în cafeaua şi în cerealele noastre”, a spus actorul Joaquin Phoenix.

Oscarul pentru cel mai bun rol secundar feminin, i-a revenit actriţei Laura Dern, iar Brad Pitt a fost desemnat „Cel mai bun actor în rol secundar”. Lungmetrajul „American Factory” a fost premiat cu Oscar pentru „Cel mai bun documentar”, iar „Toy Story 4” a primit premiul pentru „Cel mai bun lungmetraj de animaţie”.

Comentarii