Ştiri

Sursa imaginii: news.ro

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Internaţional

13 Mai 2019 / 15:01

Un general venezuelean îndeamnă armata la revoltă contra lui Maduro

Un general venezuelean, Ramon Rangel, îndeamnă forţele armate să se ridice împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, care se sprijină pe susţinerea armatei pentrua rămâne la putere, după ce liderul opoziţiei Juan Guaido s-a autoproclamat în ianuarie preşedintel interimar, relatează Reuters, trasnmite news.ro

Ramon Rangel, care se prezintă drept un general din cadrul aviaţiei venzuelene, a denunţat duminică faptul că Guvernul lui Maduro este controlat de ”dictatura comunistă” din Cuba - unul dintre aliaţii liderului socialist, alături de China şi Rusia.
„Trebuie să găsim un mijloc de a ne debarasa de frică, să ieşim înstradă, să protestăm şi să căutăm o uniune militară pentru a schimba acest sistem politic”, afirmă el într-o înregistrare video difuzată pe YouTube.

”Este timpul să ne ridicăm la luptă”, îndeamnă el.

Acesta este un nou revers pentru Maduro, în urma mai multor dezertări de acest fel din armată, de la începutul anului, însă nimic nu arată că acest nou anunţ îi va determina pe generali să-i întoarcă spatele preşedintelui socialist.

Ofiţeri care au dezertat din cadrul armatei au fugit în străinătate, iar Statul Major continuă să-l recunoască pe Maduro drept preşedinte.

Reuters scrie că nu a obţinut vreo reacţie de la Ministerul venezuelean al Informaţiilor şi nici de la Rangel.

Un comandat al aviaţiei venezuelene a publican duminică pe Twitter o fotografie a lui Rangel, pe care scria ”trădător al poporului venezuelean şi al revoluţiei”.

O sursă apropiată armatei a declarat sub protecţia anonimatului că Rangel a fugit luna trecută în Columbia.

Spre deosebire de alţi ofiţeri care l-au abandonat pe Maduro, Rangel nu şi-a exprimat susţinerea faţă de Juan Guaido, recunoscut preşedinte de mai multe ţări din regiune şi ţări occidentale, inclusiv Statele Unite.

În urma unei revolte eşuate, la 30 aprilie, la apelul lui Guaido, Maduro a subliniat că dispune în continuare de susţinerea armatei.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Rezultatele zilei în Divizia Naţională

Ştiri / Sport

25 Mai 2019 / 20:19

Rezultatele zilei în Divizia Naţională

Muzica Desenelor Animate a revenit cu o nouă ediţie

Ştiri / Cultură

25 Mai 2019 / 19:53

Muzica Desenelor Animate a revenit cu o nouă ediţie

Protest la Soroca

Ştiri / Regional

25 Mai 2019 / 19:14

Protest la Soroca

Ziua Uşilor Deschise la Universitatea de Medicină

Ştiri / Social

25 Mai 2019 / 18:31

Ziua Uşilor Deschise la Universitatea de Medicină

Vezi arhiva