Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

05 Dec. 2019 / 17:30

Viitoarea Preşedinţie croată a Consiliului UE speră să lanseze negocierile de aderare cu Macedonia de Nord şi Albania

Croaţia sprijină extinderea Uniunii Europene (UE) şi speră că în timpul Preşedinţiei croate a Consiliului UE, din prima jumătate a anului 2020, vor fi lansate negocierile de aderare cu Macedonia de Nord şi Albania. Despre aceasta a declarat joi, la Bruxelles, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul croat, Miro Kovac, informează Hina, citat de Agerpres.

Kovac a participat la o reuniune interparlamentară organizată de Comisia de afaceri externe a Parlamentului European (AFET).

Reprezentanţi ai 20 de ţări membre ale UE şi Norvegiei şi europarlamentari au discutat despre priorităţile politicii externe a blocului comunitar în noul ciclu instituţional cu Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borell.

Miro Kovac a avut întâlniri separate cu Josep Borell şi cu preşedintele AFET, David McAllister, pe care i-a informat în legătură cu viitoarea conferinţă interparlamentară privind politica externă şi de securitate comună, ce va fi organizată la Zagreb la începutul lui martie 2020. De asemenea, capitala croată va găzdui, în luna mai, un summit UE-Balcanii Occidentali.

Comentarii