Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

28 Mar. 2020 / 15:46

Virusul continuă să facă ravagii în lume

La aproape trei luni de când omenirea a început să vorbească despre noul COVID-19, virusul continuă să facă ravagii în întreaga lume, relatează Moldova 1.

Italia se regăseşte printre ţările cu cel mai mare număr de îmbolnăviri din lume. Bilanţul agravat de 969 de decese într-o zi, se explică prin numărul tot mai mare de persoane care se află la terapie intensivă, peste 3000. Experţii însă au avertizat că în aceste zile s-ar putea înregistra un record.

America este în prezent ţara cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire din lume - a trecut de 100.000. Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a cerut marilor producători auto din Statele Unute ale Americii să fabrice ventilatoare pentru pacienţii cu coronavirus. El a invocat o lege care permite unui preşedinte să forţeze companiile să facă anumite produse pentru apărare naţională.

Şi Spania anunţă date copleşitoare, aproape 800 de noi decese, iar în Franţa virusul a făcut deja 300 de victime.

Germania a lansat un apel către medicii imigranţi. Astfel, autorităţile spun că pot să dubleze numărul de paturi de terapie intensivă şi chiar să producă mai multe ventilatoare, dar are nevoie de oameni care să ştie să lucreze în sistemul medical.

Şi ţările vecine fac faţă cu greu pandemiei. România a închis toate parcurile din Bucureşti, iar autorităţile le recomandă locuitorilor să nu mai iasă din case decât pentru nevoi urgente. În plus, mai multe hoteluri din Bucureşti vor fi puse la dispoziţia medicilor, în special a celor care lucrează în spitale de boli infecţioase, pentru a se putea caza acolo, dacă doresc să se izoleze şi să nu mai meargă acasă, pentru a nu-şi pune familiile în pericol. La fel, autorităţile române se pregătesc deja pentru intrarea în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus, pe măsură ce ţara vecină se apropie de un număr de 2000 de cazuri de infectare.

Comentarii