Ştiri

Sursa imaginii: rtl.fr

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Internaţional

16 Mai 2019 / 14:27

Vreme extremă în Franţa şi Croaţia

În prag de vară, iarna s-a întors în forţă în insula Corsică şi Croaţia. Ninsorile abundente au creat probleme în trafic, iar autorităţile au fost nevoite să scoată utilajele de deszăpezire, relatează Moldova 1.

Pe insula Corsica, unde în mod normal ar trebui să fie 20 de grade Celsius, oamenii s-au trezit cu zăpadă şi temperaturi de zero grade Celsius. Sub greutatea zăpezii mai mulţi copaci au fost puşi la pământ, pe drumuri s-a circulat în condiţii de iarnă.

Un tunel montan a fost închis din motive de siguranţă, nici accidente rutiere nu au lipsit din peisajul de iarnă. Şi în zonele montane din Croaţia a nins abundent, cel puţin 500 de copaci au fost doborâţi.

„Cel mai important în acest moment este să curăţăm drumurile de copaci şi cablurile care au fost şi ele puse la pământ. A fost o furtună puternică”, a spus Ivica Dugaäki, pădurar.

La poalele munţilor numeroase râuri ameninţă să iasă din matcă. De-a lungul râului Korana a fost declarată stare de urgenţa şi a fost ridicat un dig din saci cu nisip.

Europa se confruntă cu o vreme extremă. Croaţia a fost lovită de vijelii puternice. Italia a fost devastată de grindină şi inundaţii, iar în Bosnia viiturile au lăsat în urmă un dezastru.

Comentarii