Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

21 Ian. 2020 / 13:41

Vreme extremă în Spania: Ninsori şi inundaţii puternice

Spania este lovită de ninsori abundente şi inundaţii puternice. Cel puţin 4 oameni au murit, printre care şi o româncă de 54 de ani, care dormea de mai mult timp într-un parc din oraşul Gandia. Din cauza vremii extreme, aproape 200 de zboruri au fost anulate, iar mai multe linii feroviare au fost întrerupte. Şi în Franţa mai multe regiuni sunt în alertă din cauza fenomenului meteorologic Gloria, transmite Moldova 1.

Prima victimă a furtunii Gloria este o româncă în vârstă de 54 de ani care trăia pe stradă alături de soţul ei. A fost găsită într-un parc din oraşul Gandia şi se crede că a murit din cauza frigului. Un bărbat a murit în nordul Spaniei, după ce a fost lovit de un vehicul pe o şosea înzăpezită, iar altul a decedat la Avila, lovit de o ţiglă. În ultimele zile, mai multe regiuni de pe coasta mediteraneană a Spaniei s-au confruntat fie cu ploi torenţiale, fie cu ninsori abundente, aduse de furtuna Gloria. Meteorologii şi autorităţile le-au cerut localnicilor să rămână, pe cât posibil, în case. Mai multe şcoli au fost închise la fel şi zeci de drumuri care au devenit impracticabile.

„Nu prea am avut ocazia să vedem aşa de multă zăpadă aşa că profit”, „Cel mai greu, cred că le este oamenilor care au animale şi sunt nevoiţi să iasă din casă pentru a le îngriji”, spun oamenii.

În alte părţi de pe coasta de est a Spaniei, ninsoarea a fost înlocuită de ploi puternice, vânt cu viteze de peste 130 de kilometri la oră şi inundaţii.

În unele locuri, furtuna a împins spre ţărm valuri uriaşe, de până la opt metri înălţime, care au devastat plajele şi au inundat mai multe oraşe din regiunea Valencia.

„Trebuie să fii foarte atent pentru că e periculos din cauza rafalelor, iar de ţărm nici nu mă apropii acum valurile au o putere foarte mare”, spune un localnic.

Cel puţin 6 provincii spaniole sunt în alertă maximă din cauza vremii, iar la Madrid au fost închise toate parcurile. Şi în Franţa mai multe regiuni sunt sub cod portocaliu de vreme severă. Meteorologii au anunţat vânt puternic în zonele de coastă şi ninsori abundente.

 

Comentarii