Ştiri

Sursa imaginii: publika.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Internaţional

14 Mai 2019 / 18:35

Vremea s-a dezlănţuit în mai multe ţări din Europa

Vreme rea în Europa. Este Cod roşu de ploi şi vânt puternic în Italia şi Croaţia. În Bosnia din cauza ploilor torenţiale localităţi întregi au fost inundate. Slovenia are parte de o iarnă târzie, cu ninsori abundente şi viscol, relatează Mesager.

Ninsorile care s-au abătut asupra mai multor regiuni din nordul Sloveniei au dus la închiderea mai multor drumuri din cauza copacilor căzuţi. Stratul de zăpadă a atins, în unele locuri, o jumătate de metru. În restul ţării meteorologii sloveni au emis o avertizare de Cod portocaliu de furtuni.

Croaţia se află sub Cod roşu de furtuni. La Zagreb rafalele de vânt de până la 150 de kilometri la oră au scos copacii din rădăcini, mulţi dintre care au căzut peste maşini, au smuls acoperişurile, reţeaua de curent electric a fost avariată, liniile maritime închise. Primarul spune că oraşul nu a mai fost afectat de o astfel de intemperie timp de 45 de ani şi a decis să suspende activitatea şcolilor. Două persoane au fost rănite.

„Am rămas fără acoperiş, acesta este acum la pământ a fost groaznic”. „Vântul se mai domolise, când din senin a venit o furtună şi copacii au început să cadă la pământ”. „Autorităţile locale ar trebuie să achite daunele cetăţenilor. Ştiu că este un dezastru natural, dar aceste daune trebuie cumva compensate”, spun oamenii.

Furtuni puternice însoţite de ploi torenţiale şi grindină au lovit nordul şi centrul Italiei. În mai multe oraşe, şcolile şi grădiniţele au fost închise. Autorităţile au interzis traficul pe anumite poduri şi drumuri care riscau să fie înghiţite de ape.

În Bosnia şi Herţegovina, mai multe râuri au ieşit din matcă după ce a plouat torenţial. Localităţi întregi din nord-vestul ţării au rămas izolate pentru că drumurile de acces au fost distruse. Zeci de oameni au rămas fără case.

„Nu mai avem drumuri, nu mai avem pod. Nimeni nu poate ajunge la noi. Nu este pentru prima dată când rămânem izolaţi”, spun cei sinistraţi.

În acest timp,în Spania şi Portugalia s-a înregistrat un val neobişnuit de căldură pentru această perioadă a anului. Mercurul din termometre a trecut de 35 de grade Celsius.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Un obuz, găsit pe un şantier de construcţii din Stăuceni

Ştiri / Regional

10 Iul. 2020 / 20:13

Un obuz, găsit pe un şantier de construcţii din Stăuceni

Strada Ion Creangă din capitală va fi renovată

Ştiri / Social

10 Iul. 2020 / 19:48

Strada Ion Creangă din capitală va fi renovată

Tarifele pentru energia electrică ar putea fi micşorate

Ştiri / Economic

10 Iul. 2020 / 18:11

Tarifele pentru energia electrică ar putea fi micşorate

Starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită

Ştiri / Social

10 Iul. 2020 / 18:00

Starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită

APP a reziliat contractul de concesiune cu Avia Invest

Ştiri / Economic

10 Iul. 2020 / 16:49

APP a reziliat contractul de concesiune cu Avia Invest

Vezi arhiva