Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

08 Dec. 2019 / 16:10

Zi de doliu în Ucraina

8 decembrie a fost declarată Zi de doliu în Ucraina, de către preşedintele Volodymir Zelensky, după ce numărul persoanelor decedate în urma incendiului din Odesa a ajuns la zece, printre care şi un pompier. De asemenea, soarta altor zece persoane este încă incertă. În acest context, premierul Ion Chicu a adresat un mesaj de solidaritate omologului ucrainean, Oleksiy Honcharuk, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Drapelele sunt coborâte astăzi în bernă, iar toate festivităţile au fost anulate.

„Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieţii a zece oameni, în rezultatul incendiului din 4 decembrie, în Odesa. Transmit cele mai sincere condoleanţe familiilor şi celor apropiaţi. În aceste momente grele, sunt cu gândul la toţi cei afectaţi de cumplita tragedie. Durerea morţii cuiva drag nu poate fi alinată cu nimic”, se spune în mesajul premierului de la Chişinău, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Un incendiu puternic a izbucnit pe 4 decembrie la etajul trei al unei clădiri cu şase etaje din Odesa. Flăcările au mistuit circa 1000 de metri pătraţi. Deocamdată, alte zece persoane date dispărute sunt căutate sub dărâmături. Poliţia din Odesa investighează două versiuni ale cauzei incendiului, o avariere la sistemul de cabluri şi incendiu intenţionat.

Comentarii