Ştiri

Sursa imaginii: www.trm.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Moldova 1 Promo

15 Apr. 2019 / 17:04

Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova - invitat la emisiunea „Dimensiunea Diplomatică”

În mai puţin de o lună, Republica Moldova va marca zece ani de la lansarea Politicii europene de vecinătate numită „Parteneriatul Estic”. Unii experţi susţineau atunci că este o nouă oportunitate de dezvoltare pentru statele incluse în acest proiect, alţii că ar exista tendinţa de a crea o zonă de buffer sau un aşa-numit „cordon sanitar” între Est şi Vest. În acelaşi timp, Federaţia Rusă acuză Uniunea Europeană că aceasta ar crea un bloc anti-rusesc.

De ce totuşi abordările sunt atât de diferite, aflaţi astăzi la emisiunea „Dimensiunea Diplomatică” de la invitatul nostru - Bartolomej Zdaniuc, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova.

Oficialul se va referi şi la unele din realizările obţinute de ţara noastră pe parcursul celor zece ani în cadrul Parteneriatului Estic, la restanţele ce există, dar şi la oportunităţile nevalorificate.

Totodată, moderatoarea emisiunii, Ludmila Barbă, alături de invitatul special al serii, vor face câteva precizări referitoare la relaţiile dintre Republica Moldova şi UE. Este sau nu pe înţelesul partenerilor europeni situaţia politică creată în ţara noastră? Ce aşteptări au ei, în urma scrutinului din 24 februarie? Răspuns la acestea, dar şi multe alte întrebări, vom primi în cadrul ediţiei de luni, 15 aprilie.

Emisiunea „Dimensiunea Diplomatică” poate fi urmărită la Moldova 1 şi pe TRM.MD, cu începere de la ora 19:55.

Comentarii