Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Moldova 1 Promo

16 Sep. 2020 / 11:02

„Cine vine la noi?”: Interpreta Veta Ghimpu-Munteanu

„Numele lui Petre Teodorovici, cel care ne-a făcut cunoscuţi lumii întregi, în mod special prin cântecul „Melancolie”, dar şi prin sutele de cântece înregistrate cu diverşi cântăreţi autohtoni şi de peste hotare, merită să fie readus în circuit”, spune interpreta Veta Ghimpu-Munteanu, care a lansat de curând o carte dedicată compozitorului Petre Teodorovici – „Melancolia dorului etern”. Cartea este însoţită şi de un CD, care conţine 70 de cântece semnate de compozitor, pentru a nu fi date uitării. Ce a determinat-o să scrie o carte despre viaţa şi creaţiile marelui compozitor basarabean Petre Teodorovici, dar şi cine a ajutat-o în realizarea acestui obiectiv, aflăm de la Veta Ghimpu-Munteanu, invitata emisiunii „Cine vine la noi?”, începând cu 17:20.

În ediţia de astăzi, 16 septembrie, a emisiunii „Cine vine la noi?”, vă invităm să îl cunoaşteţi şi pe Dumitru Vlah - un tânăr pasionat de fotografie. De curând i-a apărut ideea de a imortaliza emoţiile oamenilor care-şi dau întâlnire în cel mai popular loc din oraş, şi anume, la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Mai multe detalii despre noul său proiect fotografic, aflăm de la Dumitru Vlah în emisiunea de astăzi, cu începere de la 17:20.

Pe final de ediţie, directoarea Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, Svetlana Bivol, ne va oferi detalii despre evenimentele culturale care urmează să fie organizate de filarmonică. Totodată, de la Svetlana Bivol veţi afla cum se descurcă sectorul cultural în pandemia de Coronavirus şi cum aceasta i-a influenţat activitatea.

Fiţi alături de noi în direct pe Moldova 1 şi on-line pe www.trm.md în această seară, începând cu 17:20.

Comentarii