Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Moldova 1 Promo

13 Mar. 2019 / 18:40

Compozitorul Mihai Dolgan, în amintiri la „Bună Dimineaţa”

Compozitorul, dirijorul şi instrumentistul Mihai Dolgan, fost conducător al formaţiei „Noroc” şi al Ansamblului vocal-instrumental „Contemporanul”, Artist al Poporului, deţinător al Ordinului Republicii, ar fi împlinit, mâine 14 martie, 77 de ani de la naştere. Vorbim despre rolul şi contribuţia artistului în sfera muzicală din Republica Moldova cu fraţii Irina şi Anatol Bivol, invitaţi la emisiunea „Bună Dimineaţa”, difuzată la postul public de televiziune Moldova 1.

Pe 14 martie este marcată Ziua Internaţională a matematicii sau a numărului Pi, una dintre cele mai importante constante matematice, fiind conţinută în multe formule de matematică, fizică sau inginerie. Vorbim la acest subiect cu Maria Iarmenco, profesoară de matematică la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chişinău, invitată la emisiunea „Bună Dimineaţa”. Tot de la ea aflăm cum este marcată în Republica Moldova această zi şi ce semnificaţie are pentru comunitatea noastră.

În contextul Zilei internaţionale a matematicii vă invităm să-i cunoaşteţi pe elevi ai mai multor licee din capitală, care au o pasiune aparte pentru ştiinţele reale. Recent, tinerii au participat la Concursul Internaţional „Henri Coandă” desfăşurat la Iaşi, care are ca obiectiv general promovarea ideilor de competiţie şi performanţă a studiului la disciplinele matematică, fizică şi ştiinţă. Ne-au reprezentat ţara cu demnitate şi s-au întors cu medalii. Faceţi cunoştinţă cu ei, la emisiunea „Bună Dimineaţa”.

14 martie, este sărbătoare şi la Facultatea de Limbă Franceză de la USM-55 de la înfiinţare. Cum va fi marcată această zi şi cine sunt oaspeţii de onoare ne spune Ion Guţu, director Departamentul de Limba Franceză al USM.

Fiţi informaţi din primele ore ale dimineţii! Emisiunea „Bună Dimineaţa” începe la ora 6:55 la Moldova 1 şi poate fi urmărită on-line pe TRM.MD.

Comentarii