Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Moldova 1 Promo

14 Feb. 2020 / 12:48

Despre viaţa şi opera poetului Grigore Vieru, vineri la „Cine Vine la Noi?”

Astăzi se împlinesc 85 de ani de la naşterea marelui poet al neamului nostru, Grigore Vieru. Vom discuta despre viaţa şi opera poetului împreună cu îndrăgitul artist Mihai Ciobanu care cântă melordii pe versurile lui Grigore Vieru, vineri, 14 februarie, în cadrul emisiunii „Cine Vine la Noi?”

Tot din lumea poeziilor, profesorul Sergiu Ştefan va veni împreună cu elevele sale Cătălina Ciobanu şi Irina Vatamaniuc,  care s-au întors cu menţiuni de la două festivaluri intenaţionale de poezie din România. Iar Irina Vatamaniuc ne va recita o poezie scrisă de Grigore Vieru.

În platoul emisiunii vor veni şi regizoarea Diana Vlas împreună cu editorul şi operatorul Cristian Niholat, care au revenit recent din Statele Unite ale Americii. Aceştia au câştigat premiul „Cel mai bun film documentar de scurt metraj” la concursul „International Peace & Film Festival”, la care au participat peste 50 de ţări. Aflăm de la ei mai multe detalii despre film, dar şi despre festivalul de la care s-au întors învingători.

La final, Ion Razza vine să ne cânte şi să ne vorbească despre melodia sa nouă.

Emisiunea „Cine Vine la Noi?” este moderată de Doina Stimpovschii şi poate fi urmărită, începând cu ora 17:20 la Moldova 1 sau on-line pe TRM.MD.
 

Comentarii