Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Moldova 1 Promo

22 Ian. 2020 / 08:00

Eurovision 2020: Află cine sunt interpreţii admişi în concursul naţional

Membrii Comitetului de organizare a show-ului naţional au verificat dosarele depuse de participanţi. Astfel, toţi cei 35 de interpreţi care şi-au exprimat intenţia de a concura pentru un bilet în Rotterdam au fost admişi la etapa audiţiilor LIVE.

În total au fost depuse 36 de piese de concurs. Dosarele au fost examinate la corespunderea cu principalele cerinţe regulamentare.

Membrii Comitetului de organizare au decis că audiţiile LIVE ale pieselor înscrise în selecţia naţională a concursului Eurovision 2020 se vor desfăşura în format deschis, cu difuzare televizată. Un juriu format din profesionişti din domeniu va evalua prestaţia vocală a concurenţilor. Numele participanţilor şi piesele înscrise în concurs le puteţi afla AICI.

La această etapă nu este impusă vestimentaţia scenică sau elementele de show, criteriile de apreciere fiind: linia melodică, originalitatea piesei, prestaţia vocală, dar şi interpretarea propriu-zisă. Fiecărui participant i se va oferi timp pentru ajustările sonore necesare. Interpreţilor le vor fi alocate note de la 0 la 12.

Conform Regulamentului, după etapa de audieri live, Comitetul de organizare la consultarea echipei de jurizare va decide dacă va fi organizată încă o etapă de selecţie – Finala Naţională.

Cea de-a 65-a ediţie a concursului va avea loc în Rotterdam şi va fi constituită din două semifinale, organizate pe 12 şi 14 mai. Marea finală va avea loc în data de 16 mai 2020. Competiţia muzicală, tradiţional, va fi transmisă în direct de Moldova 1, Radio Moldova, Radio Moldova Muzical şi on-line pe TRM.MD

Comentarii