Ştiri

Sursa imaginii: tnob.md

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Moldova 1 Promo

17 Sep. 2020 / 09:53

Gala de Balet 2020, joi, în direct, la Moldova 1

Cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Operă şi Balet ”Maria Bieşu” ne prilejuieşte o întâlnire de zile mari cu trupa naţională de balet, formată preponderent din tineri artişti care deja au cunoscut succesul în domeniu şi au primit aprecierea publicului din ţara noastră, dar şi de peste hotare. Gala de Balet este o feerie de muzică şi graţie, o demonstraţie de talent şi măiestrie în cadrul căreia aveţi posibilitatea de a urmări recitaluri din spectacole de balet din repertoriul curent al Operei Naţionale. Spectacolul poate fi urmărit joi, 17 septembrie, în direct, la Moldova 1.

Spectacolul din această seară va fi dirijat de Svetlana Popov. Director artistic al Galei de Balet este Anastasia Homiţcaia, prim-balerină a Teatrului Naţional de Operă şi Balet ”Maria Bieşu”, Om Emerit.

Dacă la ediţiile precedente ale festivalului spectatorii aveau bucuria de a vedea nouă spectacole de operă şi balet, de această dată, din cauza situaţiei din ţară şi din lume, lucrurile s-au schimbat radical. Organizatorii au pregătit doar patru concerte, două în aer liber şi altele două în incinta teatrului, dar fără public. În schimb, spectacolele muzicale sunt transmise, în direct, la Moldova 1, în perioada 10-20 septembrie, în fiecare zi de joi şi duminică, începând cu ora 21:00. 

Maria Bieşu visa ca oraşul Chişinău să devină un centru al muzicii de operă unde să se adune cântăreţi din toată lumea. Astfel, în septembrie 1990, la Chişinău a fost inaugurat Primul Festival Internaţional al starurilor de operă şi balet, intitulat „Invită Maria Bieşu”. De atunci, pe meleagurile Moldovei, toamna poposeşte împreună cu talente recunoscute în toată lumea ale muzicii de operă şi balet.

Astăzi, Festivalul Internaţional „Maria Bieşu” a devenit unul din principalele simboluri ale culturii din Republica Moldova, iar Chişinăul - una dintre capitalele muzicii de operă din Europa. Spre bucuria spectatorilor, în această toamnă, festivalul va avea continuitate. 

Gala de Balet 2020 va fi transmisă de la Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” şi poate fi urmărită, în această seară, la postul public de televiziune sau online pe trm.md, începând cu ora 21:00.
 

Comentarii