Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Popa Irina

Ştiri / Moldova 1 Promo

24 Aug. 2019 / 12:27

„Hangul de la Coteala” jucat de trei generaţii de bărbaţi. Detalii, duminică, la emisiunea „Tezaur”

Arta populară, tradiţiile şi meşteşugurile sunt cele mai apropiate de codul nostru genetic, iar de acest lucru ne conving locuitorii satului Coteala, raionul Briceni care trăiesc acelaşi respect pentru tradiţie, port popular, istorie, cultură, şi neam.

Aici s-a păstrat o frumoasă tradiţie, una străveche de când e satul. Toţi bărbaţii din satul Coteala, începând cu cei mai mici şi terminând cu buneii lor joacă Hangul. Fii alături de Moldova 1, duminică, 25 august pentru a afla toată povestea Hangului de la Coteala.

Recent a a avut loc Festivalul raional al dansului popular ,,Hangul din Coteala” unde au participat 12 formaţii etnofolclorice, meşteri populari, interpreţi de muzică populară şi desigur oamenii din sat. În cadrul Festivalului locuitorii satului Coteala şi oaspeţii acestuia au avut ocazia să audieze în premieră imnul satului, compus de compozitorul Oleg Baraliuc.

Cum a decurs totul şi de ce alte surprize au avut parte oamenii din sat, vedeţi în cadrul emisiunii „Tezaur”, moderată de Irina Ropot.

Nu rataţi o nouă ediţie a emisiunii „Tezaur”, duminică, 25 august, de la ora 14:30 în direct, la Moldova 1 sau on-line, pe TRM.MD.

Comentarii