Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Pozdirca Doina

Ştiri / Moldova 1 Promo

07 Dec. 2019 / 16:00

Istorii de succes la emisiunea „Rapsodia Satului”

Duminică, 8 decembrie vă invităm să urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii „Rapsodia Satului”, realizată de Adela Ouş. În cadrul emisiunii vă propunem spre vizionare subiecte din domeniul agrar, dar şi din satele noastre, acolo unde se implementează diverse proiecte şi unde viaţa are un alt ritm decât cel din oraşe.

Satul Gura Bâcului din raionul Anenii Noi s-a făcut remarcat prin transportul eco pe două roţi. Nu există familie care să nu aibă cel puţin o bicicletă în curte. Faptul că până şi bătrânii de 90 de ani urcă pe biciclete nu mai uimeşte pe nimeni din în sat. Cum reuşesc localnicii să circule numai cu transportul eco, ne spune Lilia Brehova primăriţa satului.

Fermierii din satul Costeşti, raionul Ialoveni au creat o Asociaţie a viticultorilor. Toţi cultivă struguri de masă “Moldova” , iar acest fapt le permite să-şi exporte strugurii peste hotare. Care este venitul din această afacere, e profitabilă sau nu, vedem duminică la emisiuinea „Rapsodia Satului”.

Spre final de emisiune, vă vom prezenta, cum visul de mic copil al unui antreprenor din satul Cozesti, raionul Sangerei a devenit realitate. Peste ani a reuşit să pună bazele unei afaceri de succes. Cu ce se ocupă anume, aflaţi pe parcurs ediţiei.

Aflaţi cele mai noi informaţii agricultură, duminică, 8 decembrie la emisiunea „Rapsodia Satului” de la Moldova 1 sau online pe TRM.MD, cu începere de la ora 14:00.

Comentarii