Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Moldova 1 Promo

21 Noi. 2020 / 16:23

Maestrul vazelor din lemn, duminică, la „Tezaur”

Vă invităm să urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii „Tezaur”, cu Irina Ropot. De această dată vă invităm să-l cunoaşteţi pe meşterul popular Constantin Buţan - maestrul vazelor din lemn. Lucrările sale impresionează prin volum, expunere spaţială şi motive. Vazele sculptate de mâna au ajuns şi în casa familiei regale spaniole, dar şi pe la mari târguri europene. Mai multe aflaţi duminică, 22 noiembrie, la Moldova 1.

Stilul meşterului popular Constantin Buţan este universal. Vazele decorative sculptate în lemn natural sunt monumentale şi impresionează  prin  iscusinţa cu care au fost lucrate. L-am surprins pe maestru chiar în apartamentul său din Chişinău, unde s-a retras pe timp pe pandemie să muncească. Aici, meşterul sculptează vaze care în primăvara anului viitor vor ajunge la o licitaţie în Marea Britanie, la Londra. Mai multe despre cum lemnul prinde valoare şi se transformă în adevărate opere de artă, vedeţi duminică, la „Tezaur”.

Emisiunea este realizată de jurnalista Irina Ropot şi poate fi vizionată duminică, 22 noiembrie, la Moldova 1 sau accesaţi site-ul TRM.MD, cu începere de la ora 14:30.
 

Comentarii