Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Pozdirca Doina

Ştiri / Moldova 1 Promo

22 Mai 2020 / 14:14

Tulburări de memorie: cum le prevenim, cauze şi tratament, sâmbătă la „Reporter pentru Sănătate”

Sâmbătă, 23 mai, vă invităm în faţa micilor ecrane, pentru a urmări o nouă ediţie a emisiunii „Reporter pentru Sănătate”, în cadrul căreia veţi afla multă multe informaţii despre demenţă şi cea mai frecventă cauză a ei - Boala Alzheimer.

Demenţa este un termen general utilizat pentru a descrie declinul capacităţii mentale. Este o condiţie generală care descrie un grup de simptome asociate cu declinul memoriei sau a altor abilitîţi de gândire. Boala Alzheimer este o afecţiune degenerativă a sistemului nervos care determină probleme de memorie, gândire şi comportament. Simptomele se dezvoltă în general treptat şi se agravează în timp, devenind suficient de severe pentru a interfera cu activităţile zilnice.

Telespectatorii vor afla cum se manifestă, ce opţiuni de tratament există şi mai ales cum putem preveni problemele de memorie şi să ne menţinem mintea lucidă.

Emisiunea „Reporter pentru sănătate”  este realizată de jurnalista Victoria Dorgan şi poate fi urmărită sâmbătă, 23 mai, la postul public de televiziune şi on-line pe TRM.MD, cu începere de la ora 9:10.

Comentarii