Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Moldova 1 Promo

29 Iun. 2020 / 12:20

Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii „Cine vine la noi” cu Doina Stimpovschi

În fiecare zi, de luni până vineri, fiţi cu ochii pe Moldova 1 cu începere de la 17:20, pentru a cunoaşte istorii şi poveşti impresionante. În plus, vă aducem informaţii despre cele mai importante evenimente sociale şi culturale din ţara noastră. În ediţia de luni, 29 iunie, aflaţi ce îi aşteaptă pe elevi în noul an de studii, cum se va desfăşura târgul „La vatra olarului Vasile Goncear". Cu o premieră muzicală, alături de noi va veni tânăra cântăreaţă Andreea Culai şi tot din lumea muzicii vom discuta cu interpreta de muzică populară Marina Filipovici. Despre toate acestea, descoperiţi mai multe în ediţia de luni, 29 iuni, a emisiunii „Cine vine la noi”.

În această ediţie aflăm cum pandemia a afectat industria meşteşugurilor populare. Vom lua legătura cu renumitul olar Vasile Goncear de la Hogineşti. La ce lucrează meşterul popular în prezent, cum i-a afectat pandemia activitatea, dar şi cum se va desfăşura târgul de la vatra olarului care în acest an trebuia să ajungă la a zecea ediţie.

Anul de studii 2020-2021 pare să fie unul promiţător pentru elevii din Republica Moldova. Vineri, 25 iunie au fost aprobate 11 documente curriculare.  Însă, mai multe ne va spune Mariana Marin, şefa cabinetului ministrului la Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării. 

Alături de noi în această seară o vom avea şi pe tânăra interpretă  Andreea Culai, care a lansat recent piesa „Povestea unei vieţi” cu Radu Solovei. La final de emisiune, în legătură cu noi va intra cântăreaţa de muzică populară Marina Filipovici.

Emisiunea este moderată de Doina Stimpovschi şi poate fi urmărită, începând cu 17:20, la Moldova 1 sau online pe trm.md.

Pentru a evita riscul îmbolnăvirii cu noul tip de Coronavirus, legătura cu protagoniştii noştri se va face prin reţele online.

Comentarii