Ştiri

Sursa imaginii: jurnal.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

16 Iul. 2019 / 19:45

Alexandru Slusari: Vlad Filat a fost cel care a blocat salvarea BEM

Salvarea Băncii de Economii a fost posibilă în perioada 2012-2013, însă acest lucru ar fi fost blocat de fostul premier Vlad Filat. Anunţul a fost făcut de preşedintele comisiei de anchetă, Alexandru Slusari, după audierea lui Igor Corman şi Victor Bodiu, relatează Mesager.

Corman i-a confirmat faptul că emiterea garanţiilor s-a discutat la reşedinţa de stat cu câteva zile înainte faptului proriu-zis, şedinţă la care a participat şi el. Potrivit fostului preşedinte al Parlamentului, iniţiatorul a fost Vlad Plahotniuc, cu suportul lui Vlad Filat, cu care s-ar fi aflat într-o înţelegere. Anterior, Vlad Filat a declarat într-un interviu pentru un post privat de televiziune că la acea şedinţă a fost invitat de Iruie Leancă, pe atunci premier, iar iniţiativa ar fi venit de la acesta. Iurie Leancă şi Vlad Plahotniuc nu a comentat deocamdată acuzaţiile.

„Pentru noi, era important, vizavi de 2012-2013, 2 lucruri, era posibil de salvat BEM atunci prin capitalizare de la acţionarii majoritari, minoritari, cu sprijinul Băncii Naţionale şi cel mai important lucru, cu schimbarea managementului. În 2013, chiar a fost cel Vlad Filat care a blocat acest lucru”, a declarat deputatul PPDA, Alexandru Slusari.

 

Comentarii