Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

01 Oct. 2020 / 17:00

Ambasador: Cooperarea între China şi Moldova continuă să se aprofundeze

În cei 28 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre China şi Moldova, cooperarea a continuat să se aprofundeze, iar în diferite domenii s-au obţinut rezultate fructuoase. Este declaraţia ambasadorul Chinei la Chişinău, Zhang Yinghong, cu prilejul celor 71 de ani de la proclamarea Republicii Chineze, relatează Mesager.

Diplomatul şi-a manifestat convingerea că cele două ţări vor ţine pasul cu evoluţia vremurilor, vor continua să aprofundeze prietenia tradiţională şi să aducă noi contribuţii pentru a promova dezvoltarea relaţiilor bilaterale la un nivel superior şi pentru a aduce beneficii celor două popoare.

„În timpul pandemiei, China şi Moldova au avut grijă şi s-au ajutat reciproc, iar multe momente de neuitat m-au atins profund. În cel mai dificil moment al luptei Chinei împotriva epidemiei, studenţii moldoveni au înregistrat spontan filmuleţe video pentru a susţine şi se ruga pentru poporul chinez”, a declarat Zhang Yinghong, ambasadorul Chinei la Chişinău.

Preşedintele Igor Dodon a adresat președintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping şi poporului chinez felicitări cu ocazia sărbătorii.

„Reiterez interesul profund al Republicii Moldova de a accelera cooperarea cu Republica Populară Chineză în diferite domenii și de a contribui la realizarea inițiativelor economice lansate în ultimii ani, în particular ce țin de comerț și investiții. Sunt încrezător că Republica Populară Chineză va continua să susţină procesul de modernizare a Republicii Moldova, iar țările noastre vor privi cu încredere spre dezvoltarea unui consistent parteneriat strategic moldo-chinez”, a mai menţionat preşedintele pe pagina sa de Facebook.

În acest an, evenimentele consacrate celor 71 de ani de la proclamarea Chinei se desfăşoară online, din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Comentarii