Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/Andrian Candu

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

18 Feb. 2020 / 10:56

Andrian Candu: Fracţiunea PDM trebuie să susţină moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe

Deputatul PDM, Andrian Candu, a anunţat că democratii ar trebui să susţină moţiunea simplă înaintată de Blocul ACUM împotriva ministrului de Externe. Opinia a fost expusă pe pagina sa de Facebook.

„Consider că fracţiunea PDM trebuie să susţină moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care trebuia să se ocupe de politica externă, dar nu de interpretarea istoriei. Este cazul ca dumnealui să-şi dea demisia de onoare, până ca aceasta să ajungă să fie dezbătută în plenul Parlamentului”, a scris Andrian Candu.

Anterior, premierul Ion Chicu, a declarat în acest context că, nu vede un motiv pentru ca ministrul să fie demis.

 „Domnul Ciocoi a venit cu o explicaţie. El s-a referit la misiunea de pacificatori. La asta s-a referit. Punct”, a declarat premierul.

Amintim că Aureliu Ciocoi a fost aspru criticat după ce a declarat că Rusia ar fi oprit vărsările de sânge pe Nistru şi că Frontul Popular s-ar face vinovat de izbucnirea războiului.

De menţionat că şedinţa plenară a Parlamentului din 13 februarie, Blocul ACUM, Platforma DA a înaintat în o moţiune simplă împotriva politicilor efectuate de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Totodată, PPDA a solicitat audierea ministrului Aureliu Ciocoi. 

Conform Regulamentului Parlamentului, dezbaterea moţiunii simple are loc la data stabilită de Biroul Permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

 

Comentarii