Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

06 Dec. 2019 / 11:20

Blocul ACUM a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei

Deputaţii Blocului Politic ACUM au depus o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei , Fadei Nagacevschi.

Deputaţii Blocului „ACUM” îl acuză pe ministrul Justiţiei de depăşirea atribuţiilor de serviciu, influenţarea sistemului judecătoresc, profanarea ideii de reformă a justiţiei, precum şi încălcarea transparenţei procesului decizional şi elaborare a actelor normative.

„Nici n-a reuşit să facă cunoştinţă cu tot ministerul, şi voi vreţi deja să-l demiteţi”, a fost reacţia imediată a preşedintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

În final, moţiunea a fost înregistrată. Totodată, Greceanîi a cerut şefului direcţiei Juridice a Parlamentului să se expună asupra legalităţii moţiunii respective. Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. După primirea moţiunii, preşedintele şedinţei o aduce la cunoştinţa Parlamentului, care stabileşte data dezbaterii, şi dispune remiterea ei de îndată Guvernului şi distribuirea acesteia deputaţilor. Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare.

Contactat telefonic de reporterul Redacţiei Actualităţi Radio, Ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi a declarat că este pregătit să vină în faţa Parlamentului pentru a explica acţiunile sale în reforma justiţiei.

Este deja a doua moţiune simplă iniţiată de Blocul ACUM împotriva unui ministru din Guvernul Chicu. Moţiunea împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, acuzat că a elogiat mercenarii din Donbas, nu a fost supusă dezbaterilor în plenul Parlamentului, fiind respinsă de Biroul Permanent, pe motiv ca nu se referă la politicile ministerului.

Comentarii