Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

12 Mar. 2019 / 12:26

Blocul ACUM îşi menţine angajamentul de a nu face alianţe cu niciuna din formaţiunile care au acces în Parlament

Blocul ACUM îşi menţine angajamentul de a nu face alianţe cu formaţiunile care au intrat în Parlament în urma alegerilor din 24 februarie. Declaraţia a fost făcută astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, după ce ieri Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a invitat astăzi blocul ACUM la negocieri în vederea „instituirii unei colaborări parlamentare”.

Liderii ACUM susţin că o alianţă a Blocului ACUM cu PDM, PSRM ori Partidul „Şor” ar dezamăgi oamenii care le-au oferit votul.

„Noi nu vom intra în acest joc perfid. Dacă am face acest lucru am dezamăgi oamenii şi le-am ucide speranţa că Moldova are viitor. Retorica PDM şi PSRM are preocuparea pentru un singur subiect - cine cu cine face alianţă. Niciun cuvânt despre cine şi ce are de făcut”, preşedintele PPDA, Andrei Năstase.

Deputaţii ACUM susţin că în Parlment vor elabora proiecte de legi în sensul democratizării şi „dezoligarhizării” instituţiilor statului.

„Deputaţii aleşi pe lista Blocului ACUM au obţinut votul cetăţenilor pentru a elibera statul din captivitate oligarhică, de a nu face alianţă cu partidele oligarhice şi antieuropene. Vom iniţia proiecte de lege în favoarea cetăţenilor. Soluţia în regim de urgenţă este un set de legi ce vizează eliberarea instituţiilor statului de sub controlul lui Plahotniuc. Deputaţii au fost votaţi pentru a îndeplini promisiunile electoratului, ei au misiunea de a îndeplini acest lucru – să le putem asigura cetăţenilor condiţii de viaţă, deputaţii trebuie să demonstreze reponsabilitate în faţa cetăţenilor”, a declarat co-preşedinta Blocului ACUM, preşedinta PAS, Maia Sandu.

Referindu-se la invitaţia lansată de către PSRM, liderii ACUM au spus că nu vor merge la aceste negocieri.


Partidul Socialiştilor a venit peste câteva ore cu o reacţie la refuzul blocului ACUM de a purta negocieri, susţinând că regretă „politica struţului adoptată de către blocul ACUM”, care a „preferat să bage capul în nisip şi să nu îi pese de evoluţia politică de mai departe a ţării”. Declaraţiile au fost făcute de către secretarului pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban.

„Ne pare rău de politica struţului ACUM, au preferat să bage capul în nisip. E o decizie total iresponsabilă, ne demonstrează că membrii ACUM au dus în eroare proprii alegători cărora le-au promis rezolvarea problemelor ţării. Am crezut că putem fi parteneri oneşti şi să schimbăm lucrurile în Moldova”, a spus Ion Ceban.

PSRM a obţinut în urma alegerilor din 24 februarie 35 de mandate de deputat, iar Blocul ACUM are 26.

Comentarii