Ştiri

Sursa imaginii: TRIBUNA.MD

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

14 Mai 2019 / 16:08

Blocul politic ACUM a înregistrat o nouă iniţiativă legislativă în Parlament

Deputaţii blocului politic ACUM au înregistrat în Parlament o iniţiativă legislativă „menită să stopeze abuzurile faţă de studenţii care-şi fac studiile la medicină, la buget”. Deputaţii propun ca tinerii care au făcut studii la buget la facultăţile medicină să poată rambursa etapizat costurile studiilor pentru a putea decide liber după absolvirea facultăţilor.

„Înregistrăm această iniţiativă legislativă pentru a oferi tinerilor care-şi fac studiile la buget la medicină posibilitatea de a rambursa costurile acestor studii în cazul în care unii dintre ei decid eventual să nu facă rezidenţiat în Republica Moldova sau decid să nu lucreze acolo unde îi trimit Ministerul Sănătăţii, să aibă posibilitatea să ramburseze costul acestor studii etapizat într-o perioadă de la trei până la cinci ani de zile în baza unui regulament clar şi transparent”, a declarat deputatul PAS, Dan Perciun.

Potrivit deputaţilor ACUM, o astfel de lege este necesară, deoarece studenţii din Moldova care doresc să îşi continue studiile în altă ţară sunt forţaţi într-un termen foarte scurt să ramburseze costurile pentru studii care ar fi în jur de 12 mii de euro. În caz contrar ei sunt obligaţi să rămână în Republica Moldova să muncească sau să îşi continue studiile, ceea ce constituie un abuz în opinia deputaţilor ACUM.

Facultăţile de medicină din Republica Moldova sunt absolvite anual de circa 300 de persoane.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Rezultatele zilei în Divizia Naţională

Ştiri / Sport

25 Mai 2019 / 20:19

Rezultatele zilei în Divizia Naţională

Muzica Desenelor Animate a revenit cu o nouă ediţie

Ştiri / Cultură

25 Mai 2019 / 19:53

Muzica Desenelor Animate a revenit cu o nouă ediţie

Protest la Soroca

Ştiri / Regional

25 Mai 2019 / 19:14

Protest la Soroca

Ziua Uşilor Deschise la Universitatea de Medicină

Ştiri / Social

25 Mai 2019 / 18:31

Ziua Uşilor Deschise la Universitatea de Medicină

Vezi arhiva