Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

12 Iul. 2019 / 08:00

Blocul Politic ACUM şi PSRM ar putea semna un acord pentru alegerile locale

Blocul Politic ACUM şi PSRM ar putea semna un acord pentru alegerile locale. Despre acest acord a vorbit preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televizune Moldova 1.

„Important ca în premieră, campania electorală din Chişinău să fie fără geopolitică şi eu cred că acest lucru este posibil (...). Important să nu fie lupta cu tancurile ruseşti sau cu unioniştii, pentru că aşa s-a întâmplat cu regret în ultimii ani de independenţă. Noi trebuie să avem un acord semnat între candidaţii forţelor de dreapta şi candidaţii forţelor de stânga cu principiile de bază”, a precizat Igor Dodon

În altă ordine de idei, şeful statului spune că pe sectorul social nu vor exista probleme la achitarea pensiilor, salariilor. Mai mult ca atât, vor exista proiecte de majorări de salarii. Şeful statului a mai vorbit şi despre faptul că săptămâna viitoare ar urma să fie numit în funcţie un nou director la MoldovaGaz, iar între timp, el a început negocierile cu GazProm ca să obţină o reducere pentru umătoarele luni la gazele naturale.

„Eu voi încerca să obţin o reducere de la GazProm a gazului livrat pentru Republica Moldova, pentru următoarele 4-5 luni care nu ne vor permite creşterea tarifelor. De acest subiect am început deja să mă ocup, dar pentru a şti ce reducere să cer, trebuie să ştiu care sunt rezervele interne. Sarcina mea este ca tarifele la gaz să nu crească. Eu voi face tot posipilul”, a spus Igor Dodon.

Iar ce ţine de demisia procurorului general Eduard Harunjen, preşedintele ţării a spus că este important că a fost demis în baza cererii de demisie.

„Este un lucru important ceea ce s-a întâmplat. Eu nu vreau să dau aprecieri domnului Harunjen, pentru că eu nu sunt procuror sau judecător, dar la prima etapă când a fost numit, eu am sesizat Curtea Supremă de Justiţie, pentru că am considerat că a fost numit cu încălcarea Legislaţiei (...) Important că a fost demis în baza cererii de demisie, pentru că erau două scenarii, unul în baza Hotărârii Parlamentului de acum două zile care îmi recomandau mie, pe responsabilitate proprie să îl demit, la limita buchiei legii (...) Iar dumnealui a făcut aşa cum trebuie să facă un demnitar”, a mai adăugat Igor Dodon.

Comentarii